Firma » Biznes

Agencja Estoria dla Franke Polska

Od marca 2011 Agencja Estoria.pl odpowiada za kompleksową obsługę PR dla marki Franke i Eisinger na rynku polskim.

Szwajcarska firma Franke produkuje i sprzedaje zlewozmywaki i baterie kuchenne,  okapy, płyty grzewcze, piekarniki, zmywarki, kuchenki mikrofalowe, chłodziarki oraz sortowniki odpadów. W Polsce firma działa od 1993 roku, ma własny nowoczesny zakład produkcyjny w Sękocinie Nowym pod Warszawą i ponad 40% udział w krajowym rynku zlewozmywaków kuchennych.

Eisinger Swiss to luksusowa marka, należąca do koncernu Franke, oferuje kolekcję najwyższej jakości zlewozmywaków, baterii, okapów  oraz blatów stalowych wykonywanych na zamówienie.

W tym roku Franke obchodzi 100-lecie swojego istnienia, pierwsze stulecie – jak podkreślają przedstawiciele Firmy i obchody tego jubileuszu będą jednym z głównych elementów nowej strategii komunikacyjnej marki na rok 2011.

W ramach umowy, Agencja Estoria opracowała strategię komunikacji marki, zajmować się będzie prowadzeniem działań media relations oraz wsparciem komunikacji bezpośredniej  z dystrybutorami i salonami  sprzedaży. Agencja Estoria wybrana została w drodze rekomendacji.

W portfolio obecnych i byłych klientów Agencji znajdują się głównie marki z sektora AGD oraz wyposażenia wnętrz takie jak De’Longhi, Kenwood, Duka, Viking oraz Franke i Eisinger. Estoria specjalizuje się także w branży motoryzacyjnej, od lat współpracując z marką Pirelli oraz realizując projekty dla Daimler Fleet Management oraz Business Lease. Agencja jest również odpowiedzialna za kompleksową obsługę PR marki Racoon, lidera w przedłużaniu włosów na rynku polskim.

Estoria.pl