Gospodarka » Żywność

Agnesi z pełnoziarnistym makaronem

Agnesi z pełnoziarnistym makaronem
Zobacz więcej zdjęć »
Włoski producent makaronów z najlepszej jakości ziaren pszenicy durum, wprowadził do oferty makarony z pełnego ziarna. Na polskim rynku dostępne są już formy spaghetti i penne rigate oraz nowe gemelli i linguine. Pod marką Agnesi produkowane są również wyśmienite pesto i sosy.

Agnesi działa na rynku włoskim od 1824 roku i produkuje makarony z najlepszej jakości ziaren pszenicy durum, która na początku sprowadzana była drogą morską z Ukrainy. Agnesi to nie tylko najlepsze produkty pod względem jakości, to również firma dążąca do doskonałości poprzez wprowadzanie nowoczesnych form produkcji. Technicy Agnesi kontrolują krok po kroku długi proces wytwarzania makaronu, w którym tradycja łączy się z nowoczesną technologią.

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Włoski producent past, wprowadza do gamy swoich produktów pełnoziarniste makarony typu spaghetti, penne rigate, gamelli i linguine. Wszystkie rodzaje dostępne są już na rynku polskim. Makron z pełnego ziarna należy do kategorii produktów o tendencji wzrostowej, co związane jest z trendem zdrowego odżywiania. Produkty pełnoziarniste mają większą zawartość substancji mineralnych i błonnika (7g na 100g produktu), dają uczucie sytości, ograniczają wchłanianie tłuszczu i regulują poziom cukru we krwi.

Nowy design gamy produktów Agnesi nawiązuje do opakowań  z lat 50-tych. Główne kolory, które tworzą DNA Agnesi to biały jako tło opakowań, czerwony jako kolor charakterystyczny dla marki oraz niebieski. Odświeżone zostało również oryginalne logo – motyw żaglowca, który towarzyszy marce od początku jej istnienia. Oprócz makaronów pełnoziarnistych i makaronów z ziarna durum, Agnesi oferuje również makarony jajeczne, sosy pesto i sosy pomidorowe.

Agnesi to makaron najwyżej jakości. Charakterystyczny dla regionu Liguria i północnej części Włoch. Makaron Agnesi gwarantuje wysoki i stały poziom białka, szybki czas gotowania w porównaniu z makaronami pochodzącymi z południa Włoch. Unikalna receptura, dziedzictwo Agnesi, powolny proces suszenia, zgodnie z tradycją (15 godzin powolnego suszenia dla Spaghetti Agnesi) są niezbędne, aby zachować wartości odżywcze, pełny i bogaty smak ziarna i doskonałą sprężystość podczas gotowania.

Głównym i wyłącznym dystrybutorem produktów marki Agnesi w Polsce jest firma North Coast – dystrybutor i producent wysokogatunkowych produktów spożywczych pochodzących głównie z Włoch.



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

North Coast
http://northcoast.com.pl

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »