Gospodarka » Chemia

AIB Partnerem kampanii edukacyjnej „DOBRY MONTAŻ"

„Dobry montaż jest tak samo ważny, jak dobry produkt" – to hasło organizowanej przez Związek POiD, kampanii edukacyjnej „DOBRY MONTAŻ". Sukces dotychczasowych działań zaowocował kontynuacją akcji. W charakterze Partnera od początku wspiera ją firma AIB – renomowany producent rozwiązań izolacyjnych.

Dobry montaż wyrobów budowlanych jest istotny zarówno z punktu widzenia inwestorów, jak i producentów. Tym pierwszym zapewnia długotrwałą, bezproblemową eksploatację wybranych rozwiązań, natomiast dla drugiej grupy oznacza satysfakcję odbiorców oraz zachowanie parametrów użytkowych oferowanych produktów.

Wiedza na temat prawidłowej instalacji okien, drzwi, bram, elementów fasady oraz towarzyszących im wyrobów nie jest powszechna. Jej propagowaniu służy właśnie akcja edukacyjna „DOBRY MONTAŻ", której działania zostały przedłużone do maja 2016 roku. - AIB oferuje wysokiej jakości rozwiązania izolacyjne, jak butyle, uszczelki czy system Integra Simplex. Wyroby te nie zapewnią jednak odpowiedniej szczelności i energooszczędności konstrukcji bez prawidłowej instalacji. Świadomi, wyedukowani odbiorcy będą wybierać dobry montaż. Dzięki temu, zyskają perfekcyjne wykończenie swoich inwestycji - mówi Maciej Ślączka, Prezes firmy AIB.

Działania akcji obejmują m.in. kampanię PR w prasie i Internecie oraz promocję „DOBREGO MONTAŻU" w punktach sprzedaży stolarki budowlanej i na najważniejszych wydarzeniach branżowych.  Finał inicjatywy odbędzie się podczas przyszłorocznego, VII Kongresu Stolarki Polskiej.

RedPen