Firma » Finanse

Anonimowość w cyfrowym świecie i przyszłość finansów

Zapraszamy na Meet-Up w Łodzi: "Anonimowość, Gotówka i Kryptowaluty"!

Jaka jest przyszłość gotówki w dobie rosnących regulacji unijnych, które stawiają wyraźne limity na transakcje gotówkowe? Co przyniosą nowe przepisy takie jak regulujące rynek kryptoaktywów MiCA oraz jakie możliwości i zagrożenia wiążą się z ich wprowadzeniem? Zapraszamy na niezwykłe wydarzenie 24 października 2024 roku w Łodzi, gdzie odbędzie się meet-up "Anonimowość, Gotówka i Kryptowaluty"

Jednym z głównych prelegentów będzie Sławek Zawadzki, CEO Kanga Exchange, który należy do grona specjalistów na rynku kryptowalut w Polsce. Sławek Zawadzki w trakcie swojego wystąpienia opowie o nadchodzących zmianach w regulacjach dotyczących kryptowalut, a także o tym, co nowe przepisy MiCA (Markets in Crypto-Assets) oznaczają dla przyszłości finansów oraz prywatności użytkowników. Jego bogate doświadczenie i świeże spojrzenie na tematykę finansów cyfrowych gwarantują dogłębne zrozumienie wyzwań i szans, jakie niesie za sobą zmieniający się krajobraz regulacyjny.

Na meet-upie pojawi się również gość specjalny, którego personalia nie zostały jeszcze ujawnione. Będzie on opowiadał o wadze anonimowości oraz gotówki w świecie kryptowalut.

Podczas spotkania będzie również możliwość poznania usługi Kanga Local i Kanga Kantor, które umożliwiają zakup i sprzedaż kryptowalut za gotówkę, pozostając anonimowym. W trakcie meet-upu będzie można przetestować transakcje z tzw. “localsami”, a także dowiedzieć się, jak zostać jednym z nich.

Wydarzenie to jest idealną okazją, aby pogłębić swoją wiedzę o najnowszych trendach i zmianach w świecie finansów. Będzie to również niepowtarzalna okazja do dyskusji na temat przyszłości tradycyjnych finansów w dobie rosnących regulacji unijnych, które stawiają wyraźne limity na transakcje gotówkowe. Ograniczenia te mają znaczący wpływ na anonimowość i przejrzystość finansową, co wywołuje szeroką debatę wśród inwestorów i przedsiębiorców. Więcej o wydarzeniu.

Podczas spotkania zostaną poruszone następujące kluczowe zagadnienia:

• Regulacje MiCA – nowy porządek dla kryptowalut w Europie: co przyniosą nowe przepisy, jak wpłyną na rynek aktywów cyfrowych oraz jakie możliwości i zagrożenia wiążą się z ich wprowadzeniem?
  • Anonimowość a kontrola w świecie cyfrowym: jakie będą nowe standardy ochrony prywatności w świecie finansów cyfrowych i kryptowalut oraz jak możemy przygotować się na nadchodzące zmiany?
  • Zmierzch gotówki – nadchodzące ograniczenia płatności gotówkowych: Unia Europejska wprowadza nowe limity płatności gotówkowych, co może sygnalizować koniec anonimowych transakcji gotówkowych. Jak te zmiany wpłyną na codzienne życie obywateli oraz przedsiębiorstw?
  • Cyfrowe waluty banku centralnego (CBDC): czy tradycyjna gotówka ustąpi miejsca walutom cyfrowym? Czy cyfrowe euro zdominuje rynek, a jeśli tak, to jakie zagrożenia i korzyści się z tym wiążą?

Podczas meet-upu nie zabraknie czasu na networking, wymianę opinii oraz zadawanie pytań prelegentom. W swobodnej atmosferze uczestnicy będą mogli podzielić się swoimi spostrzeżeniami na temat nadchodzących regulacji i wyzwań związanych z kryptowalutami oraz płatnościami gotówkowymi. Dla uczestników przewidziany jest poczęstunek.

Dlaczego warto wziąć udział?

W obliczu dynamicznych zmian na rynku kryptowalut i finansów cyfrowych, świadomość nowych regulacji oraz ich wpływu na inwestorów i użytkowników staje się kluczowa. Wydarzenie to stanowi unikalną możliwość zdobycia wiedzy z pierwszej ręki od ekspertów, którzy na co dzień pracują nad rozwojem rynku kryptowalut. To także doskonała okazja do dyskusji na temat alternatywnych metod płatności i przyszłości finansów w świecie, gdzie kontrola nad przepływem środków jest coraz większa.

Rejestracja i szczegóły:

Spotkanie jest bezpłatne, jednak liczba miejsc jest ograniczona. Aby wziąć udział, zarejestruj się już dziś na stronie https://meetup.kangalocal.com/ .

Data: 24 października 2024 (czwartek)
Godzina: 17:30 – 23:00
Miejsce: Łódzka Specjalna Strefa Ekonomiczna S.A ul. Ks. Biskupa Wincentego Tymienieckiego 22G 90-349 Łódź

Dla mediów:

Dodatkowe informacje oraz możliwość uzyskania akredytacji dla przedstawicieli mediów są dostępne pod adresem k.nowakowska@agencjafaceit.pl.

__________________________________________________________________________

Kanga Kanga to wielofunkcyjna platforma kryptowalutowa. Oferuje szereg narzędzi i usług skierowanych zarówno do początkujących, jak i doświadczonych użytkowników wirtualnych walut. W skład marki Kanga wchodzi nie tylko giełda, ale także największa sieć kantorów stacjonarnych na świecie. Kanga udostępnia również bramkę płatności, która pozwala przedsiębiorcom wdrożyć płatności kryptowalutowe w swoich biznesach. Użytkownicy mogą ponadto korzystać z darmowej platformy edukującej zarówno początkujących jak i bardziej zaawansowanych inwestorów.

Sławek Zawadzki - CEO platformy Kanga, która dostarcza narzędzia do obrotu walutami wirtualnymi, m.in. giełdę kryptowalut czy sieć partnerskich, stacjonarnych kantorów. Przedsiębiorca, entuzjasta kryptowalut, podróżnik. Od ponad 15 lat z pasją zgłębia świat fintech i blockchaina. Wierzy w Boga, technologię i w relacje z klientem. Wyjaśnia w prosty sposób skomplikowane idee zarówno jako prelegent na uczelniach jak i na polskich i zagranicznych konferencjach. Stara się zjednać świat walut wirtualnych ze światem walut tradycyjnych występując na wydarzeniach branży finansowej, m.in. dla GPW czy na Forum Bankowym. Za granicą dzielił się swoimi ideami na scenach m.in. w Rzymie, Malcie, Bostonie, Berlinie i na Filipinach.

gjaroslawska