Motoryzacja » Samochody

Antoine Saucier został mianowany Dyrektorem Zarządzającym pionu Automotive TomTom

Amsterdam, 9 września 2015- TomTom (TOM2) ogłasza powołanie Antoine’a Saucier na stanowisko Dyrektora Zarządzającego pionu Motoryzacyjnego (Automotive). Obowiązki powierzono mu ze skutkiem natychmiastowym.

Antoine Saucier jest od dawna związany z firmą TomTom. Ostatnio piastował stanowisko Wiceprezesa ds. Sprzedaży i Partnerstwa Strategicznego w Europie w ramach pionu Automotive. Zastąpi Harolda Goddijn, który czasowo łączył funkcję Dyrektora Zarządzającego pionu Motoryzacyjnego (Automotive) ze pozycją Dyrektora Generalnego TomTom.

„Z dumą ogłaszam nominację Antoine’a Saucier na stanowisko Dyrektora Zarządzającego TomTom Automotive” – mówi Harold Goddijn, Dyrektor Generalny TomTom. „Antoine jest szanowanym liderem w strukturach TomTom i doskonale zna nasz biznes motoryzacyjny. Jestem przekonany, że jego doświadczenie i zdolności kierownicze wpłyną pozytywnie na naszą strategię rozwoju w czasie tak ekscytującym dla branży motoryzacyjnej”.

„Jestem zachwycony możliwością prowadzenia zespołu TomTom Automotive” – mówi Antoine Saucier. „Pod kierownictwem Harolda Goddijn, nasz biznes Automotive wyróżnia imponujące tempo wzrostu. Utrzymamy je, podobnie jak pozycję zaufanego partnera w innowacyjnej
i przyszłościowej technologii nawigacji dla globalnego przemysłu motoryzacyjnego”. Antoine Saucier, rodem z Francji, pracował na kierowniczych stanowiskach w PSA Peugeot Citroën, Valeo oraz Hutchinson. Posiada doktorat z Inżynierii Mechanicznej z Ecole Normale Supérieure de Cachan. Pracuje w głównej siedzibie firmy w Amsterdamie, w Holandii.

Antoine weźmie udział wraz z firmą TomTom w zbliżającym się salonie motoryzacyjnym Frankfurt Motor Show w Sali Nowej Mobilności (3.1) na stanowisku 39. Prezes Harold Goddijn będzie obecny podczas konferencji prasowej, którą zaplanowano na godzinę 10:15 we wtorek, 15 września na stoisku TomTom.

ASCG PR