Firma » Biznes

Antyinflacyjna karta paliwowa od Santander Leasing

W reakcji na wysokie ceny paliw Santander Leasing uruchomił dodatkowe wsparcie dla obecnych i nowych klientów korzystających z karty paliwowej. W ramach uruchomionego na początku stycznia programu Spółka zdecydowała się podnieść przedsiębiorcom wysokość rabatu na paliwo do 15 groszy brutto na litrze

Poprzedni rok na giełdach naftowych na świecie przyniósł najmocniejsze wzrosty cen ropy od ponad dekady. To w bezpośredni sposób przełożyło się na nasz krajowy rynek paliw gdzie „złamana” została psychologiczna granica sześciu złotych za litr benzyny i oleju napędowego.

Jak wskazują analitycy z e-petrol.pl na początku 2022 r. na dalszy spadek cen na stacjach nie ma już jednak co liczyć. Obserwowany w ostatnich dniach wzrost hurtowych notowań paliw jeszcze przyspieszy po noworocznej podwyżce akcyzy co w bezpośredni sposób ograniczy możliwość na tańsze tankowanie.

- Wychodzimy naprzeciw wysokim cenom paliwa  i tym samym chcemy zachęcić większe grono naszych klientów do korzystania z kart paliwowych wydanych do umów leasinguW ramach naszej oferty rabat w wysokości 15 gr brutto będzie naliczany za zakupy paliwa zrealizowane z wykorzystaniem kart paliwowych sieci ORLEN i BP – podkreśla Daniel Mrozek, dyrektor biura partnerstwa strategicznego i produktów komplementarnych w Santander Leasing.

Korzystanie z kart paliwowych oznacza dla przedsiębiorców nie tylko rabat na cenie paliwa, ale także szereg innych korzyści. W przypadku kart oferowanych przez Santander Leasing, klienci dodatkowo otrzymają odroczenie płatności oraz zbiorczą fakturę dla całej floty pojazdów, wygodną kontrolę wydatków, a także szybszą obsługę polegającą na płatności przy dystrybutorze z wykorzystaniem aplikacji mFlota ORLEN. Kartą paliwową przedsiębiorcy zapłacą również za przejazd płatnymi odcinkami autostrad.

Mazzi