Moda » Biżuteria

Apart wciąż liderem na polskim rynku biżuterii

Kobiety i mężczyźni nosili biżuterie prawie od zawsze. Biżuteria miała nie tylko funkcje ozdobne, ale wskazywała także na pozycję społeczną jej właściciela. W obecnych czasach te funkcje pozostają aktualne. Dodatkowo biżuteria świadczy o klasie i dobrym guście jej właściciela czy właścicielki.

Można zaryzykować stwierdzenie, że najczęściej wybieraną firma jubilerską wśród Polaków jest Apart. Historia firmy Apart rozpoczyna się w latach siedemdziesiątych XX wieku. A nazwa Apart powstała z pierwszych liter imion założycieli - Adama i Piotra Rączyńskich oraz wyrazu art, dekadę później. Salony marki Apart mają nieskazitelną opinię. Na takie wyniki finansowe marka zapracowała przez wszystkie lata swojego istnienia. Apart jest mistrzem w dziedzinie diamentów. W salonach możemy znaleźć najpiękniejszą i równie drogą biżuterię. Za to biżuterię perfekcyjnie wykonaną. W dobrym guście i stylową. Obecnie marka Apart wizerunkowo wspierana jest przez jedną z największych polskich top modelek - Anję Rubik, a największą konkurencją marki jest W.Kruk oraz Swarovski. Firmy z równie bogatą, jak Apart tradycją w branży jubilerskiej.

Guziczek