Technologie » Internet

AptusShop przedstawia nowe funkcje sklepu internetowego

Autorskie oprogramowanie sklepu internetowego AptusShop przygotowane przez naszą firmę zostało wzbogacone o nowe funkcjonalności. Najnowsze moduły, jakie przygotowaliśmy, są efektem pracy specjalistów naszej firmy oraz oczywiście wynikiem bieżących obserwacji potrzeb klientów firmy Aptus.pl.

Po pierwsze, w obecnym module Allegro (najnowszej wersji), administrator ma możliwość zdefiniować dodatkowe parametry, które specyficzne są dla konkretnej kategorii aukcji. Możliwe jest nie definiowanie tych parametrów i wystawienie od razu przedmiotu na aukcję.

Znacznym ułatwieniem jest również nowa funkcjonalność importu produktów (aukcji) wystawianych na Allegro. Produkty mogą być przeniesione z Allegro do sklepu. Możliwe jest również wyczyszczenie opisów w przypadku, gdy znajdują się w nich zbędne w sklepie tagi (które określaliśmy dla potrzeb aukcji).

Import produktów do naszego sklepu internetowego możliwy jest również poprzez przygotowany przez nas rozbudowany moduł importu dowolnych plików CSV, które są niezwykle łatwe do przygotowania przy okazji korzystania z programów magazynowych oraz arkuszy kalkulacyjnych.

Jednym z ciekawszych nowości naszego sklepu jest moduł „negocjacji cen”, który wykorzystywany jest przez sklepy pozwalające swoim klientom na składanie propozycji cenowych (wynegocjowanie indywidualnej ceny zamówienia). Możliwe jest ustawienie w sklepie ceny minimalnej, od której klienci będą mieli możliwość negocjowania cen w sklepie.

Znacznym ułatwieniem, szczególnie dla sklepów, które obsługują dużą ilość zamówień, jest moduł kompletujący paczki w oparciu o kody kreskowe EAN (znajdujących się na opakowaniach produktów). Kody skanowane są za pomocą specjalnego skanera kodów, komendy natomiast wysyłane są do oprogramowania, dzięki czemu wiele czynności wykonywanych jest automatycznie.

Przygotowaliśmy również moduł łączenia kilku zamówień składanych przez klienta w jedno. Funkcja ta zrodziła się z problemów logistycznych związanych z kompletowaniem paczek do klienta, który chciał do wcześniej złożonego zamówienia dołożyć kolejne produkty. Korzystający z tego modułu mają możliwość połączenia kilku zamówień od klienta w jedno.

Kolejną nową funkcjonalnością w naszym oprogramowaniu jest możliwość masowego importu zdjęć produktów ze wskazanego katalogu FTP. Zdjęcia są identyfikowane na podstawie indeksu towarowego, zdjęcie główne w sklepie po zaimportowaniu to zdjęcie, którego nazwa w pliku jest zgodna z produktem w sklepie. Pozostałe zdjęcia „ustawione” są, jako kolejne w galerii.

Dla fanów portalu Facebook przygotowaliśmy możliwość logowania do sklepu poprzez dane z Facebooka. Facebook przesyła sklepowi dane użytkownika, który nie musi tracić czasu i wypełniać formularza rejestracyjnego.

Jedną z nowszych i najbardziej przydatnych funkcjonalności jest opcja integracji sklepu z Pocztą Polską (stworzona w związku z nowymi opcjami, które udostępnia ciągle najchętniej wybierana firma obsługująca wysyłkę paczek ze sklepów internetowych). Integracja zawiera między innymi takie nowości, jak druczki pocztowe, książkę nadawczą, czy książkę nadawczą w XML.

Zmiana nazwy Platnosci.pl na PayU zaowocowała dodatkowo nowymi funkcjami związanymi z autoryzacją użytkownika za pomocą danych z witryny PayU (używając do tego standardu OpenPayU oraz protokołu Oauth).

Wprowadziliśmy również nowość w sklepie, która wspiera promocję sklepu w wyszukiwarkach, a mianowicie moduł mający za zadanie prezentować dane o towarach i kategoriach zgodnie ze specyfikacją znaczników schema.org (Rich snippets). Moduł ten wspiera optymalizację i jest akceptowany przez najczęściej używane wyszukiwarki wirtualnej rzeczywistości.

Jako że mamy świadomość tego, jak ważne jest tworzenie produktów elastycznych, aby nasi klienci posiadali stale nowoczesne produkty (oprogramowanie sklepu), do naszej oferty włączyliśmy nowe moduły (część z nich na dodatkowe zamówienie klienta, a część znajduje się w standardowej wersji sklepu), które są w głównej mierze odpowiedzią na Państwa zapytania i prośby.

Zapraszamy na www.sklepy-internetowe.pl

Sklep internetowy AptusShop