Rozrywka i wypoczynek » Hobby

AVerMedia zaprasza na Computex 2018

Największe targi elektroniki komputerowej w Azji - Computex - już za chwilę. Podczas rozgrywanej w Tajpej imprezy nie zabraknie też strefy AVerMedia.

Na Computex co roku pojawiają się największe firmy w branży hardware-IT. Liczne premiery sprzętowych nowości przyciągają zaś media. Jakie urządzenia podczas Computex 2018 pokaże AVerMedia?

Tajwańska firma pojawi się na Computex z przynajmniej dwiema nowościami. GC573 oraz GC553 są nowymi grabberami video, które można dostrzec na grafice informacyjnej AVerMedia. Oba zostały także niedawno, na początku maja, certyfikowane przez FCC. I chociaż producent nie podaje o nich na tę chwilę żadnych informacji, to znajdująca się w grafice informacyjnej ikona “4K HDR” mówi chyba wystarczająco wiele.

AVerMedia wyraźnie celuje właśnie w video wysokiej rozdzielczości 4K. W zaproszeniu możemy zobaczyć stanowisko gracza wyposażone w kamerę 4K oraz urządzenia do przechwytywania video w tej samej rozdzielczości. Na tę chwilę szczegółów brak. Poznamy je zapewne dopiero podczas Computex 2018. Strefa AVerMedia znajdzie się w hali 1 4 F, w punkcie #L0102 w Nangang Exhibition Center w Tajpej.

Źródło: Entrymedia, AVerMedia

Za 1 dzień:
Maskotka z filcu - warsztaty, 22.09, godz. 12:00, Empik Bonarka, Kraków,

Array ( [p_srv_id] => 3 [p_usr_id] => 98119 [p_type] => ARTICLE [p_accepted] => YES [p_status] => ENABLED [p_pkg_nr] => 1 [p_pkg_items] => 4 [p_ctg_ids] => )