Technologie » Internet

Awaria pralki? Zepsuty zamek? Unieruchomione auto? Nabywając polisę assistance na nowej platformie

Ruszyła nowa platforma, oferująca Klientom indywidualnym możliwość zakupu ubezpieczeń assistance. Pomoc w Domu, Pomoc na Drodze, czy Pomoc Rowerowa gwarantują natychmiastowe wsparcie w nieprzewidzianych sytuacjach.

Produkty dostępne są w różnych wariantach, dzięki czemu każdy może dopasować ochronę ubezpieczeniową do własnych potrzeb. Wybraną polisę można kupić online na stronie ubezpieczenia.europ-assistance.pl.

Awaria pralki, popsuty telewizor, pęknięta opona, czy problemy z silnikiem auta mogą pokrzyżować plany nawet najbardziej zorganizowanym osobom. Posiadając assistance, nie trzeba martwić się nieprzewidzianymi sytuacjami. W przypadku usterki domowej, czy problemów z samochodem do dyspozycji jest sztab wykwalifikowanych i sprawdzonych specjalistów.

Assistance to realna pomoc, na której można polegać w przypadku zdarzenia, które jest objęte ubezpieczeniem. Polega ona na zorganizowaniu i pokryciu kosztów natychmiastowej, konkretnej pomocy, potrzebnej w danym przypadku.

Platforma daje możliwość bezpośredniego zakupu assistance. Dzięki temu Klienci mogą dopasować i produkt do swoich potrzeb i otrzymać gwarancję realnej pomocy, zawsze wtedy, gdy tego potrzebują. Mając pod ręką polisę ubezpieczenia assistance, zyskujemy poczucie bezpieczeństwa i możemy liczyć na szybkie wsparcie wykwalifikowanych specjalistów – mówi Ryszard Grzelak, Prezes Zarządu Europ Assistance Polska.

Komfort i bezpieczeństwo dzięki Pomocy w Domu

Sytuacja, w której w poniedziałkowy poranek, psuje się zamek w drzwiach i nie jesteśmy w stanie zamknąć mieszkania, może być bardzo stresująca, zwłaszcza gdy śpieszymy się do pracy, a po drodze musimy odwieźć dziecko do szkoły. Co robić w takiej sytuacji? Do kogo zadzwonić? Jak szybko znaleźć ślusarza? Podobne pytania pojawiają się, gdy psuje się pralka i przez cały weekend zostajemy z górą prania.

W takich sytuacjach przyda się polisa Pomoc w Domu, która zapewnia wsparcie wykwalifikowanych i sprawdzonych specjalistów, 24 godziny na dobę.

Pomoc w Domu dostępna jest w trzech wariantach: Standard (koszt rocznej polisy - 72 zł), Komfort (115 zł) i Premium (134 zł). Wraz z ceną pakietów zwiększa się zakres ochrony. Osoby, które zakupią polisę, w sytuacji szkody, która powstała w domu, na skutek kradzieży z włamaniem lub zdarzenia losowego, mogą liczyć m.in. na interwencję odpowiedniego specjalisty (m.in. ślusarza, hydraulika, elektryka, technika urządzeń grzewczych i klimatyzacyjnych), a także zamiennie dozoru, transportu lub przechowania mienia. Ponadto ochrona przewiduje interwencję w przypadku uszkodzenia lub zatrzaśnięcia zamka w drzwiach. Z kolei w sytuacji awarii sprzętu AGD/RTV/IT można skorzystać z pomocy specjalistów w zakresie naprawy tych sprzętów.

Awarie w domu zdarzają się często. Kupując polisę, zapewniamy sobie ochronę przez cały rok. Warto podkreślić, że koszt polisy, nawet w najszerszym wariancie, jest znacznie niższy niż średni koszt jednorazowej, indywidualnie organizowanej interwencji hydraulika – dodaje Grzelak.

Z Pomocą na Drodze dojedziesz do celu

Osoby, które chociaż raz skorzystały z assistance samochodowego, wiedzą jak bardzo przydatny okazuje się on w sytuacji awarii samochodu, czy wypadku drogowego. Pomoc na drodze to polisa, która będzie idealna, dla tych, którzy nie mają jeszcze ubezpieczenia assistance, albo chcieliby dokupić dodatkowe o większym zakresie ochrony.

Pomoc na Drodze można kupić w trzech wariantach Standard (koszt rocznej polisy - 59 zł), Komfort (149 zł) i Premium (259 zł). Wraz z ceną pakietów zwiększa się zakres ochrony i terytorium, które będzie obejmowało ubezpieczenie. Dwa pierwsze warianty chronią przed zdarzeniami, które mają miejsce w kraju, natomiast wariant Premium obowiązuje dodatkowo na terenie całej Europy.

Osoby posiadające polisę, w sytuacji awarii, wypadku, czy kradzieży pojazdu mogą liczyć m.in. na usprawnienie pojazdu na miejscu zdarzenia, holowanie auta, dostarczenie paliwa, czy pomoc przy wymianie opon. Jeżeli kierowca, nie będzie mógł kontynuować podróży swoim pojazdem, może skorzystać z organizacji wynajmu pojazdu zastępczego, zakwaterowania w hotelu, a nawet odbioru pojazdu. Z kolei w sytuacji, gdy na skutek utraty lub uszkodzenia kluczyków nie jest możliwe uruchomienie bądź otwarcie samochodu Centrum Alarmowe organizuje i pokrywa koszty jego uruchomienia/ otwarcia.

Na nowej platformie dostępna jest również Pomoc Rowerowa, który zapewnia profesjonalną i kompleksową pomoc w razie awarii lub uszkodzenia roweru, nieszczęśliwego wypadku lub kradzieży z włamaniem. Koszt rocznej polisy to 149 zł.

Pomoc 24/7

Ofertę produktowa została przygotowana przez Europ Assistance Polska, która ma 20 letnie doświadczenie w świadczeniu usług assistance na polskim rynku. Firma od dwóch dekad niesie pomoc w każdej sytuacji związanej z życiem codziennym swoich Klientów, zarówno w kraju, jak i za granicą.

Osoby, które zakupią polisę, mogą skorzystać z pomocy w bardzo prosty sposób, wystarczy jeden telefon do Centrum Alarmowego Europ Assistance Polska. Szkodę można zgłosić 24 h na dobę, 365 dni w roku, z każdego miejsca na świecie. Koordynatorzy Pomocy, dokonają weryfikacji polisy oraz zaproponują i zorganizują odpowiedni rodzaj pomocy.

Europ Assistance Polska