Dom » Wnętrza

Batmaid – szwajcarska precyzja sprzątania już w Polsce

Sprzątanie jest obowiązkiem, do którego Polacy mają różne podejście. Jednych uspokaja, drudzy lubią porządek, ale niekoniecznie samą czynność. Nie wszyscy jednak robią to z radością. Z pomocą przychodzi tu Batmaid – intuicyjna platforma do zamawiania pomocy sprzątającej.

Batmaid to pochodzący ze Szwajcarii startup, który zdobył już zaufanie użytkowników we Francji, Włoszech czy Luksemburgu. W tych krajach firma szybko zdobyła kilkadziesiąt tysięcy klientów, dając legalną pracę ponad 5 000 osobom z całej Europy. Niezależnie od tego czy planujemy zwykłe sprzątanie czy generalne porządki, pomoc z Batmaid jest gotowa na sprawne przejęcie naszych obowiązków.

- Dynamiczny wzrost zainteresowania ofertą Batmaid sprawił, że w 2021 roku zdecydowaliśmy się na zaoferowanie naszych usług mieszkańcom kolejnych krajów - komentuje Andreas Schollin-Borg, twórca i CEO Batmaid. - Wiemy, że Polacy są bardzo otwarci na nowe rozwiązania i postaramy się żeby Batmaid również przypadł im do gustu.

– Batmaid zyskał popularność wśród klientów głównie dzięki profesjonalnemu podejściu do wykonywanych usług. Aby dostać się w szeregi naszych Batmaid , należy przejść wieloetapową rekrutację, podczas której rzetelnie sprawdzamy kompetencje, doświadczenie, referencje oraz to czy dana osoba nie miała konfliktów z prawemwyjaśnia Piotr Majdan, General Manager Batmaid w Polsce. – Chcemy być fair zarówno wobec naszych klientów, jak również współpracowników, dlatego każda z osób noszących na piersi logo Batmaid pracuje legalnie i jest ubezpieczona. Naszym współpracownikom zapewniamy również pełną elastyczność, co sprawia, że sami zarządzają swoim czasem. Nasze drzwi są zawsze otwarte dla doświadczonych specjalistów z sektora sprzątającego – dodaje.

Jak to wygląda w praktyce?

Batmaid zapewnia dokładne sprzątanie całego mieszkania lub wybranych stref, a zamówienie przebiega w bardzo intuicyjny sposób:

●            Na stronie www.batmaid.pl (wkrótce również w aplikacji) podajemy kod pocztowy i wybieramy czy chcemy korzystać z usługi jednorazowo, czy decydujemy się na regularne sprzątanie.

●            Określamy czas trwania sprzątania lub korzystamy z dostępnego kalkulatora.

●            Wskazujemy czy chcemy skorzystać z usług dodatkowych. Dostępne są: mycie okien, prasowanie, pranie, czyszczenie piekarnika, wnętrz szafek czy mycie lodówki.

●            Wybieramy dzień i godzinę, kiedy chcemy skorzystać z Batmaid – i prawie gotowe.

●            Następnym krokiem będzie zaznaczenie, czy mieszkają z nami zwierzęta (wymagane ze względu na uczulenia na sierść niektórych pracowników, bez wpływu na koszty) i potwierdzenie, że mamy w domu niezbędne środki czystości.

●           Przy finalizacji zamówienia podajemy adres wraz z informacją czy otworzymy drzwi sami, czy klucz będzie nas czekał u ochrony lub w sekretnym miejscu. Istnieje również możliwość pozostawienia specjalnych wskazówek dla pomocy z Batmaid.

●            Ostatnim krokiem jest dokonanie płatności kartą. Jeśli zdarzy nam się coś niespodziewanego, możemy anulować płatność do 48 godzin przed datą zamówionej usługi.

Technologia

Za prostymi rozwiązaniami zawsze stoi zaawansowana technologia – warszawski IT HUB Batmaid powstał już w 2018 roku. Od tej pory firma zatrudniła ponad 30 fachowców informatyków i zainwestowano ponad 25 lat roboczych na zbudowanie platformy technologicznej.

– Start Batmaid w Polsce był naszym skrytym marzeniem od samego początku. Dzięki szybkiemu rozwojowi w Szwajcarii mogliśmy zainwestować w topową infrastrukturę w chmurze, zmodernizować software do najwyższych standardów jakości i bezpieczeństwa i uzyskać przewagę technologiczną. Teraz możemy w każdej chwili testować dowolną ilość projektów równolegle, a otwarcie nowego rynku jest możliwe w bardzo krótkim czasiekomentuje Tymon Terlikiewicz, Chief Technology Officer w Batmaid Polska. – W planach mamy uruchomienie aplikacji, która umożliwiałaby skorzystanie z Batmaid w jeszcze prostszy sposób, jednak nie ograniczamy się jedynie do stolicy. Wraz ze zwiększeniem zainteresowania naszą ofertą w Warszawie, kolejnym krokiem z pewnością będzie wdrożenie naszych usług w innych miastach i krajach. A żeby tego dokonać musimy być odpowiednio przygotowani zarówno od strony personalnej, jak również technologicznej.dodaje.

Szybki rozwój i nowe usługi

Batmaid wciąż rozwija się na zagranicznych rynkach, nawiązując współpracę m.in. z marką Dyson, czy ze znaną tenisistką Martiną Hingis, ale również proponując nowe rodzaje usług jak na przykład: sprzątanie biur, własna linia ekologicznych produktów czyszczących, czy pralnie działające w modelu subskrypcyjnym. O tym, które z tych funkcjonalności zostaną wprowadzone w pierwszej kolejności w Polsce zadecyduje przyjęcie usługi przez użytkowników oraz postępujący wzrost zainteresowania ofertą Batmaid nad Wisłą.

AZ_2018