Technologie » Komputery

BenQ GV1: mały i lekki bezprzewodowy projektor Wi-Fi z USB-C i trybem głośnika Bluetooth

BenQ GV1: mały i lekki bezprzewodowy projektor Wi-Fi z USB-C  i trybem głośnika Bluetooth
GV1 to miniaturowy, akumulatorowy przenośny projektor LED, który pozwala cieszyć się obrazem na dużym ekranie o przekątnej do 100 cali (254 cm) w różnych sytuacjach, np. podczas, spotkań z przyjaciółmi, gotowania dla rodziny czy podczas treningów.

BenQ GV1 zdobył prestiżową nagrodę za wzornitcwo – iF Design Award 2019.
Projektor dostępny jest w Polsce w sugerowanej cenie detalicznej 1569 zł. Gwarancja 36 miesięcy realizowana w trybie doo-to-door.

Parametry i zdjęcia projektora: https://www.benq.eu/pl-pl/projector/portable/gv1.html

Więcej zdjęć lifestyle: https://drive.google.com/open?id=1hi_y0M09wXORQG1Pfbi6j5cnqYofv3sH

BenQ wprowadził na polski rynek miniaturowy (708g) zasilany z akumulatorów, prosty w obsłudze bezprzewodowy projektor LED GV1 do domowej rozrywki.

BenQ GV1 pozwala cieszyć się rozrywką na dużym ekranie w dowolnym otoczeniu, bez problemów związanych z konfiguracją i łącznością. Filmy, media społecznościowe i muzykę przesyłać można przez Wi-Fi, Bluetooth lub USB-C oraz, dzięki czytnikowi multimediów, odtwarzać z nośnika USB.

„GV1 to potęga rozrywki o wielkości dużego kubka kawy” - powiedział Steve Chu, prezes BenQ Europe. „Bez kabli, a nawet bez Wi-Fi, natychmiast odbiera strumieniowo treści audiowizualne w dowolnym miejscu, otwierając świat nowych możliwości rozrywki w różnych sytuacjach, np. podczas gotowania dla rodziny, spotkań z przyjaciółmi, a nawet podczas treningów.”

Szybka i prosta instalacja w każdych warunkach. Pochylany o nawet 15° obiektyw i funkcja automatycznej korekcji trapezowych zniekształceń obrazu pozwala wyświetlać obraz o zalecanej przekątnej do 152 cm (60 cali) niemal w każdych warunkach.

2,4/5 GHz Wi-Fi i Bluetooth. Dwuzakresowa bezprzewodowa łączność Wi-Fi i Bluetooth zapewnia nieprzerwane przesyłanie muzyki i filmów bezpośrednio z komputera, laptopa czy smartfona. GV1 tworzy własny punkt dostępowy (hotspot) Wi-Fi umożliwiając bezpośredni streaming z urządzeń zewnętrznych (jednak z pewnymi ograniczeniami wynikającymi z mechanizmów ochrony treści dla subskrypcji np. Netflix, Amazon, Hulu).

USB-C. Gniazdo USB-C projektora umożliwia przesyłanie/streamingowanie muzyki, wideo czy gier z urządzeń mobilnych i jednoczesne ich ładowanie. Gniazdo USB-C wyposażone jest w czytnik multimediów, który może odtwarzać filmy i muzykę bezpośrednio z nośników pamięci USB.

Głośnik Bluetooth. Wyposażony w 5 W głośnik, projektor GV1 może służyć jako przenośny głośnik Bluetooth – łączenie (parowanie) ze źródłem dźwięku odbywa się za naciśnięciem jednego przycisku.

3 godzinna żywotność akumulatora. Pojemność akumulatora umożliwia trzygodzinną pracę bez ładowania - idealną do spotkań towarzyskich, pełnometrażowych seansów filmowych czy wieczorów muzycznych.

30 tys. godzin pracy. Technologia wyświetlania obrazu DLP w połączeniu z LEDowym źródłem światła zapewnia doskonały kolorystycznie i ostry jak brzytwa obraz przez 30 000 godzin bezobsługowej pracy.

Parametry techniczne BenQ GV1: https://www.benq.eu/pl-pl/projector/portable/gv1/specifications.html

n  BenQ Corporation i Grupa BenQ

Działalność BenQ Corporation opiera się na filozofii „Bringing Enjoyment ‘N’ Quality to Life” (Liczy się przyjemność i jakość życia). Firma jest światowym liderem wśród dostawców technologii i rozwiązań, a jej celem jest wzbogacanie i urozmaicanie wszystkich aspektów życia swoich klientów. Aby wprowadzić tę filozofię w życie, firma skupia się na tych aspektach, które w dzisiejszym świecie są dla ludzi najważniejsze, tj. styl życia, biznes, opieka zdrowotna i edukacja. BenQ dąży do zapewnienia ludziom możliwości lepszego i zdrowszego życia, zwiększenia wydajności oraz innowacyjnych metod kształcenia. Możliwości te daje niezwykle szeroka oferta technologii i produktów tworzonych z uwzględnieniem ludzkich potrzeb, obejmująca projektory cyfrowe, monitory, wielkoformatowe wyświetlacze interaktywne i rozwiązania oświetleniowe. Bo ma to dla nas znaczenie.

Do Grupy BenQ należy niemal 20 niezależnych spółek o łącznej wartości ponad 20 mld USD, działających w ponad 30 krajach i obsługujących wiele różnych branż. Spółki te zatrudniają łącznie ponad 100 tys. pracowników. Każda spółka w Grupie to uznany lider w swojej dziedzinie, który zwiększa zasoby Grupy, jej potencjał badawczo-rozwojowy oraz strategiczne atuty. Grupa wykorzystuje ugruntowaną pozycję swoich spółek w poszczególnych branżach do rozszerzania działalności na nowe rynki. Ponadto Grupa dysponuje wysoce wydajnym łańcuchem wartości oraz niezrównanym potencjałem, który umożliwia jej dostarczanie kluczowych komponentów oraz światowej klasy rozwiązań dla branż, takich jak: TFT-LCD, energia odnawialna, technologia organiczna i materiały zaawansowane, oświetlenie, projektowanie układów scalonych, komponenty precyzyjne, integracja systemów, branding, usługi. Grupa prowadzi rentowną i zrównoważoną działalność oraz wspiera spółki, które wyznają jej filozofię, czyli „Bringing Enjoyment ‘N’ Quality to Life” (Liczy się przyjemność i jakość życia).

Do Grupy BenQ należą: BenQ Corporation, AU Optronics Corporation (największy na świecie producent wielkoformatowych ekranów TFT-LCD), Qisda Corporation, Darfon Electronics Corporation, BenQ ESCO Corp., BenQ Materials Corp., BenQ Guru Corp., BenQ Medical Center, BenQ Medical Technology Corp., BenQ AB DentCare Corp., Daxin Materials Corp., Dazzo Technology Corp., Darwin Precisions Corp., Lextar Electronics Corp., LILY Medical Corp. and Raydium Semiconductor Corp..

n  BenQ w Europie i w Polsce

BenQ Europe to regionalny oddział BenQ Corporation z siedzibą w Holandii. Firma jest obecna na największych europejskich rynkach, takich jak Austria, kraje Beneluksu, Europa Środkowo-Wschodnia, Francja, Niemcy, Włochy, Skandynawia, Rosja, Hiszpania, Szwajcaria i Wielka Brytania. Szeroką oferta produktów bazuje na zintegrowanych technologiach, obejmuje projektory, monitory LED, ekrany informacyjno-reklamowe, interaktywne ekrany dotykowe. BenQ jest najchętniej wybieraną marką projektorów DLP® na świecie oraz jest w pierwszej trójce największych dostawców projektorów w ponad 20 krajach w Europie. Ponadto BenQ Europe jest ekspertem w dziedzinie monitorów VA LED i plasuje się w pierwszej piątce dostawców tych urządzeń w różnych krajach. www.BenQ.pl

n  ZOWIE a brand by BenQ dla e-Sportu

Po przejęciu przez BenQ znanej firmy ZOWIE Gear jesienią 2015, firma zdecydowała, że wszystkie produkty – monitory, klawiatury, myszy i inne akcesoria przeznaczone dla e-Sportu sprzedawane będą pod jednolitą marką ZOWIE a brand by BenQ. Wszystkie nowe rozwiązania dla graczy łączyć będą dotychczasowe doświadczenie e-Sportowe firm BenQ i Zowie. Na rynek trafią one pod jednolitą marką ZOWIE, gwarantującą użytkownikom innowacyjność, ergonomię, jakość i najlepsze parametry podnoszące skuteczność i przyjemność używających je graczy.

INDALO