Technologie » Komputery

BenQ GW2450HM – 24” panel VA i kontrast 5.000:1

24 calowy, 8-bitowy panel VA, technologia BenQ Senseye ultra wysoki kontrast podstawowy 5.000:1, dynamiczny DCR: 20mln:1 HDMI, wbudowane głośniki 2x2W

Firma BenQ wprowadza na rynek kolejny monitor LED z panelem VA - GW2450HM, który ma wysoki podstawowy kontrast 5000:1 (dynamiczny DCR: 20mln:1), 24-calowy wyświetlacz LED pracujący w rozdzielczości Full HD – 1920x1080, wbudowane głośniki o mocy 2x2W. Nowy model przeznaczony jest na rynek konsumencki dla odbiorców poszukujących uniwersalnego monitora do pracy i rozrywki.

Nowoczesne panele VA LED charakteryzują się bardzo wysokim kontrastem podstawowym, gwarantującym doskonałą widoczność szczegółów w najjaśniejszych i najciemniejszych partiach obrazu. Dzięki temu poszczególne sceny tworzone są z dużą głębią kolorów i prawdziwie czarnymi obrazami. Szerokie kąty widzenia obrazu, które są cechą charakterystyczną matryc VA w połączeniu z szerokimi kątami ustawienia matrycy w pionie ( w zakresie kątów -5º/+15º) pozwala na komfortowe oglądanie obrazu przy dowolnym ustawieniu ekranu.

Co więcej, BenQ GW2450HM pozwala na wysokie doświadczenia wizualne dzięki dużej – 8-bitowej – głębi kolorów. Cechą 8-bitowych matryc jest otrzymanie naturalnych barw z palety 16.7 miliona barw o odcieni generowanych w trybie 24 bitowym. Dodatkowo, uzyskanie najwyższej jakości obrazu wspomaga technologia Senseye® Human Vision z pełnym wsparciem dla 8-bitowego przetwarzania koloru oraz technologią AMA.

BenQ GW2450HM dostosowany jest do obsługi wielu dzisiaj stosowanych standardów interfejsów i gniazd podłączeniowych. Posiada wyjście audio na słuchawki, dwa głośniki o mocy 2W klażdy, port HDMI, port DVI-D oraz D-Sub.

Projektanci BenQ oprócz wysokich parametrów użytkowych, postawili także na wygląd, nadają nowemu modelowi elegancki i nowoczesny wygląd dopasowany do obecnych trendów w zakresie stylu, ergonomii i wykończenia.

Monitor jest już dostępny w Polsce w sugerowanej cenie detalicznej 769 zł z VAT. Gwarancja 36 miesięcy w systemie door-to-door.

Specyfikacja GW2450HM

Matryca

24"W VA LED

Maksymalna rozdzielczość

1920 x 1080

Wielkość piksela

0.276 mm

Jasność

250 cd/m2

Kontrast

DCR:20M:1

Czas reakcji matrycy

5 ms

Obszar widzialny

531.36 x 298.89 mm

Kolory

16.7 miliona

Kąt widoczności (L/P; G/D)

Sygnał wejściowy

D-sub / DVI-D / HDMI / Headphone jack / Line in

Częstotliwość pozioma kHz

30 ~ 83

Częstotliwość pionowa Hz

50 ~ 76

Szerokość pasma wideo MHz

Temperatura kolorów

Czerwony/sRGB/Niebieski + tryb użytkownika

Pobór mocy

27W (max)

Zasilanie

Zasilacz wbudowany

Cechy

VA LED Technology
Senseye® Human Vision Technology (plus Senseye 3)
Advanced Motion Accelerator (AMA)
HDCP Support
OSD Language: 17 languages
Windows 7® compatible
K locker: yes
Speaker: 2W x2
Dynamic Power Saving

Pochylenie (Tilt)

-5° / 15°

Wymiary (Wys. x Szer. x Gł.)

437 x 580 x181 mm

Waga

Net: 4.1 kg.
Brut: 5.6 kg.

Akcesoria

Kabel VGA, audio

Kolor Produktu

Czarny błyszczący / Glossy Black

Certyfikat VISTA

Premium

Montaż ścienny VESA

100 x 100 mm

BenQ Corporation   www.BenQ.com

Korporacja BenQ jest wiodącym światowym projektantem i producentem cyfrowych urządzeń dla domu i biura: projektorów multimedialnych, monitorów LCD, laptopów PC, netbooków, komputerów typu All-in-one PC, wyświetlaczy LCD, aparatów cyfrowych, telefonów komórkowych, komputerów przenośnych, urządzeń pamięci masowej, czytników eBook, telefonów komórkowych, nośników oraz klawiatur i myszy komputerowych.

Zgodnie z motto “Bringing Enjoyment and Quality to Life” BenQ łączy w swoich produktach bardzo wysoki poziom i technologiczne zaawansowanie z łatwością i przyjemnością obsługi, zarówno w pracy jak i w rozrywce.

BenQ Group

Grupę BenQ tworzą firmy, które działają na rynku niezależnie od siebie, jednocześnie ścisłe ze sobą współpracując i wykorzystując wspólne zasoby i doświadczenie. W skład Grupy BenQ wchodzą: BenQ Corporation, AU Optronics Corporation (trzeci na świecie producent wielkoformatowych matryc TFT-LCD), Qisda Corporation, Darfon Electronics Corporation, BenQ Materials Corp., BenQ Guru Software Co., BenQ Hospital, BrightView Corp., Cando Corporation, Daxin Materials Corp., Darwin Precisions, Ltd, Dazzo Technology Corp., Forhouse Corp., SiPix Imaging, Lextar Electronics Corp., Raydium Semiconductor Corp., Trident Medical Corp., and Wellypower Corp.

BenQ w Polsce   www.BenQ.pl

BenQ oferuje na polskim rynku tylko wybrane grupy produktowe: projektory multimedialne, monitory LCD, aparaty cyfrowe, kamery wideo, netbooki, myszki i nośniki (CD, DVD, blu-ray).

Według niezależnych rankingów analityków rynku, od 2006 roku BenQ zajmuje w Polsce pierwsze miejsce pod względem liczby sprzedanych projektorów multimedialnych i 3 lub 4 (różnie w kolejnych kwartałach roku) pod względem sprzedaży monitorów LCD.

- - - - - - Kontakt do przedstawiciela BenQ w Polsce www.BenQ.pl :
Krzysztof Bulanda, tel: + 48 602 831 932
email: christopher.bulanda@benq.com

- - - - - - Obsługa Prasowa i PR:
 Zbigniew Blewoński, mailto:zbigniew.blewonski@indalo.pl
     komórka: (+48) 501-772-619