Gospodarka » Żywność

Bezglutenowe Parówki z Chrzanowskiej Manufaktury Wędlin

Bezglutenowe Parówki z Chrzanowskiej Manufaktury Wędlin
Zobacz więcej zdjęć »
Parówki to od lat ulubione wędliny Polaków. Na rynku, pojawiły się właśnie nowe – wieprzowe, drobiowe i z szynki od Chrzanowskiej Manufaktury Wędlin. Parówki z Chrzanowa są delikatne, przyprawiane specjalnie skomponowanymi mieszankami przypraw, bez osłonki i bez glutenu.

Chrzanowska Manufaktura Wędlin dała się poznać, jako marka gwarantująca wysoką jakość wytwarzanych wędlin, powstających w oparciu o oryginalne receptury, nawiązujące do tradycyjnych, domowych przetworów. Klienci już zdążyli się rozsmakować w Kiełbasach Kruchych i Szynce Kruchej z Chrzanowa.

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Nowością w ofercie Chrzanowskiej Manufaktury Wędlin są parówki. W tej chwili na rynku dostępne będą w trzech wersjach: wieprzowej, drobiowej i z szynki. Powstały z myślą o smacznych posiłkach dla całej rodziny. Do ich produkcji wykorzystywane jest starannie wyselekcjonowane mięso, które w połączeniu z unikatową kompozycją  przypraw tworzy ich wyjątkowy smak.

Parówki z Chrzanowskiej Manufaktury Wędlin nie zawierają glutenu, są wędzone i pasteryzowane, jak domowe przetwory z czasów naszych babć. Dzięki temu zachowują właściwości odżywcze, oraz wyróżniają się doskonałym smakiem, aromatem i niezwykłą delikatnością, co jest szczególnie doceniane przez najmłodszych odkrywców smaków. 

 

Parówki z szynki powstały z wyjątkowo soczystego mięsa z szynki, charakteryzującej się pełnym smakiem i będącym dobrym źródłem łatwo przyswajalnego białka. Za to te w wersji drobiowej są bardziej subtelne w smaku i zawierają mniej tłuszczu w porównaniu do innych gatunków mięs, dlatego szczególnie polecane są dzieciom, osobom z wrażliwym układem pokarmowym, czy też dbającym o linię. Mięso drobiowe cenione jest również, jako dobre źródło białka o dużej wartości odżywczej.  Wersja wieprzowa parówek z Chrzanowa, jest trochę ostrzejsza i bardziej wyraźna w smaku. Polubią je ci, którzy wolą potrawy z odrobiną charakteru. Wieprzowina to najpopularniejsze mięso w polskich kuchniach i dobre źródło pełnowartościowego białka oraz witaminy B1.

Parówki z Chrzanowa są też zgodnie z trendami rynkowymi – pozbawione osłonek, przez co są wygodne do jedzenia zarówno po podgrzaniu, jak i na zimno. Dostępne są w praktycznych, funkcjonalnych  opakowaniach w porcjach o wadze 100 g w cenie ok. 1,99 zł/paczka . Można je kupić w dobrych sklepach spożywczych. Parówki z Chrzanowa będą także w niedługim czasie dostępne w opakowaniach 250 g. 



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

joannag

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »