Gospodarka » Żywność
Bezglutenowe paszteciki z pieczarkami marynowanymi z marchewką i cebulą OLE!
Zobacz więcej zdjęć » |
· Naleśniki:
- 250g mąki bezglutenowej (np. miksu uniwersalnego)
- 2 jajka
- ok. 2 szklanki wody (wlewamy powoli, sprawdzając konsystencję)
- 2 łyżki oleju
- szczypta soli
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
· Farsz:
- ½ słoiczka pieczarkowego farszu domowego OLE!
- 3 łyżki pieczarek marynowanych z marchewką i cebulą OLE!
- 2 cebule
- 200g kiszonej kapusty
- ½ szklanki natki pietruszki
· Panierka:
- 1-2 jajka
- bezglutenowa bułka tarta
- olej do smażenia
Robimy farsz: cebulkę szklimy ze szczyptą soli. Dodajemy farsz domowy OLE! i posiekane pieczarki marynowane OLE! oraz posiekaną pietruszkę. Dodajemy odrobinę soli i pieprzu. Mieszamy. Z podanych składników robimy ciasto na naleśniki, tak aby uzyskać konsystencje płynnej śmietany. Wkładamy do lodówki na min. 30 minut. Smażymy bardzo cienkie naleśniki. Jeszcze ciepłe naleśniki smarujemy farszem i składamy (najpierw zakładamy do środka dwa przeciwległe boki naleśnika, następnie zwijamy całego naleśnika zaczynając od jednej z niezłożonych części). Naleśniki maczamy w jajku i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy, aż uzyskamy złoty kolor panierki.
Nadesłał:
Arni
|
Komentarze (0)