Gospodarka » Żywność
Bieluch na Mleko Expo
Zobacz więcej zdjęć » |
Do stolicy zjechali producenci, przetwórcy i handlowcy oraz konsumenci, którzy mieli okazję degustować wielką gamę produktów mleczarskich: serów, twarogów, jogurtów, kefirów, maślanek oraz masła o różnych smakach i zawartości tłuszczu.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
„Targi warszawskie to nie tylko okazja do rozmów biznesowych, nawiązywania kontaktów handlowych, budowania marki mleczarni oraz jej produktów, ale także ważne spotkania towarzyskie, mimo codziennej konkurencji na wymagającym rynku produktów mlecznych” – mówił Kazimierz Gromadzki, dyrektor handlowy SM Bieluch.
Targi mleczarskie to również okazja do podsumowania roku w branży oraz nagrodzenia najlepszych rolników – hodowców oraz przetwórców – mleczarni. Krajowy Związek Spółdzielni Mleczarskich Związek Rewizyjny – organizator targów w PKiN – przyznał kilkadziesiąt nagród i odznaczeń dla najlepszych spółdzielni.
„W tym roku nasza spółdzielnia otrzymała pięć wyróżnień: Złotą Statuetkę oraz Puchar Super Produkt Mleczarski 2013 Najlepszy z Najlepszych w kategorii Natura dla śmietany 18% marki Kuchnia Lubelska, srebrne statuetki za jogurt 9% Kuchnia Lubelska i twaróg chudy Bieluch oraz dyplom za zajęcie 3. miejsca przez serek Bieluch w konkursie Lider Forum” – podkreślił Waldemar Skibiński, prezes SM Bieluch, po odebraniu wyróżnień podczas gali z rąk Krystyny Gurbiel, wiceminister rolnictwa i rozwoju wsi.
Do dobrej tradycji pielęgnowanej przez prezesa Skibińskiego należy zapraszanie na targi najlepszych rolników – dostawców mleka do spółdzielni Bieluch. Tym razem do Warszawy przyjechało małżeństwo Wanda i Bogumił Pejcho ze wsi Gdola w gminie Ruda Huta.
Nadesłał:
IMR advertising by PR
|
Komentarze (2)
Ja również tam byłam.O Bieluchu jest ostatnio sporo w mediach, dlatego stoisko odwiedziłam.Produkty znakomite i jakże zdrowe
Byłam i próbowałam wielu smacznych produktów nabiałowych. Bieluch jednak najbardziej zapadł mi w pamięć. Jadłam po raz pierwszy, ale na pewno nie ostatni - ten serek jest pyszny!