Gospodarka » Żywność

Bioalternatywa dla tradycyjnego pieczywa

Bioalternatywa dla tradycyjnego pieczywa
Zobacz więcej zdjęć »
Moda na zdrową żywność, zapoczątkowana w Stanach Zjednoczonych ogarnia już wszystkie kontynenty. Coraz więcej polskich producentów żywności wzbogaca ofertę o nowe produkty, pochodzące z upraw rolnictwa ekologicznego.

Taką właśnie propozycją jest naturalne BIO pieczywo lekkie od Good Food, dostępne w trzech smakach – słonecznika, siedmiu ziaren i orkiszu. Wypiekane bez konserwantów,  jest produktem posiadającym gwarancję najwyższej jakości.

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

 

- Bio pieczywo lekkie wytwarzane jest z atestowanych, ekologicznych surowców wyselekcjonowanych na podstawie wartości odżywczych– mówi Maria Hoffa, specjalista ds. nowych produktów firmy Good Food – Przy jego produkcji zachowane są wszelkie walory pełnego ziarna.

 

Dodatkowym atutem produktu  jest bogactwo w błonnik. Pieczywo Bio jest również źródłem witaminy E, B1, fosforu i magnezu czyli minerałów, które są niezbędne w codziennym funkcjonowaniu organizmu. Dzięki tym walorom, Bio lekkie stanowi idealne rozwiązanie dla wszystkich, którzy szukają naturalnych i oryginalnych produktów, stanowiących zdrowe uzupełnienie ich diety. Pakowane w wygodny, zamykany kartonik, którego szczelność na dłużej pozwala zachować chrupkość pieczywa. W jednym opakowaniu znajdziemy aż 14 pełnoziarnistych kromek, jak zapowiada producent, o wyjątkowym smaku.

 

BIO pieczywo lekkie Good Food posiada certyfikat „Ekogwarancji” przyznawane producentom żywności ekologicznej przez Polskie Towarzystwo Rolnictwa Ekologicznego PTRE Sp. z o.o.

Cena na półce :  ok. 3,5-3,8 zł

Gramatura: 100 g

 

Good Food S.A. pochodzi z Poznania, zajmuje się produkcją żywności w segmencie przekąsek i pieczywa. Najpopularniejszą grupę produktową stanowią w nim wafle ryżowe. Firma uważana jest za jednego z prekursorów trendu zdrowego stylu odżywiania w Polsce i lidera jakościowego na rynku. Australijska technologia wypieku wafli ryżowych w powiązaniu z konsekwentną strategią pozwoliły Spółce bardzo szybko zaistnieć na rynku i odnieść sukces. GOOD FOOD jest obecnie największym w Polsce i jednym z największych na świecie producentów pieczywa ryżowego. Produkty Spółki sprzedawane są m.in. w Danii, Szwecji, Norwegii, Hiszpanii, Francji, Belgii, Holandii, Wielkiej Brytanii, Włoszech, Niemczech, Litwie oraz Australii.

 

Good Food S.A. otrzymała w tym roku Złoty Laur Konsumenta w kategorii wafli ryżowych oraz srebrny Laur Konsumenta w kategorii Odkrycie Roku dla wafelków Milutkie.

 

Good Food S.A., Skórzewo, ul. Skórzewska 21, 60-185 Poznań, www.goodfood.pl.

 



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

inplusPR

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »