Firma » Biura

Biuro idealne: raport Walter Herz

W ramach otwarcia tegorocznej edycji Akademii Najemcy firma doradcza Walter Herz zaprezentowała raport Biuro 10.0, w którym zawarte zostało kompendium wiedzy na temat procesu najmu oraz aranżacji powierzchni biurowych

Raport Biuro 10.0 jest pierwszą w Polsce komplementarną publikacją poświęconą kwestii wyboru powierzchni w oparciu o funkcjonalną i techniczną analizę potrzeb firmy. W opracowaniu omówiony został temat procesu wynajmu, selekcji ofert, negocjacji warunków umów i aranżacji przestrzeni biurowej. Studium prezentuje także najnowsze trendy w projektowaniu miejsc pracy z wykorzystaniem najciekawszych nowinek technicznych.

Wybór, czy relokacja biura to złożony proces, do realizacji którego punktem wyjścia powinno być zdefiniowanie walorów stanowiących wartość w firmie i modelu pracy zespołu. To aspekty kluczowe do wskazania rozwiązań przestrzennych i technologicznych, które najbardziej sprzyjałyby zadowoleniu pracowników i rozwojowi ich talentów, co jest teraz swoistą kartę przetargową w procesie rekrutacji.

Zaprezentowany raport jest zbiorem praktycznych wskazówek dla najemców przekazanych w 10 krokach, które prowadzą do wyboru najlepszych rozwiązań dla firm o zróżnicowanym profilu. Specjaliści Walter Herz przygotowali analizę we współpracy z partnerami, firmami wyspecjalizowanymi w dziedzinie doradztwa technologicznego, świadczącymi usługi fit-outowe i oferującymi kompleksowe rozwiązania w zakresie umeblowania.

Publikacja jest próbą odpowiedzi na pytanie, jak wykorzystując narzędzia typu Workplace by stworzyć przyjazne ludziom miejsce pracy, wspierające produktywność i kreatywność teamu, które swoim charakterem odzwierciedlałoby wartości firmy.

Opracowanie porusza również kwestie związane z ekologią, mówi o „zielonych” rozwiązaniach i certyfikatach, jakimi wyróżniają się projekty biurowe, co ma wymierne przełożenie na koszty operacyjne i jakość środowiska pracy. Te sprawy ważne są także dla autorów projektu, dlatego w wersji tradycyjnej publikacja Biuro 10.0 została wydana na papierze pochodzącym z recyklingu. Ponadto, w trosce o ochronę środowiska naturalnego partnerzy raportu postanowili wiosną przyszłego roku zasadzić wspólnie 500 drzew.

Biuro 10.0 jest swoistą bazą programową dla Akademii Najemcy Walter Herz, której trzecia edycja właśnie ruszyła. Warsztaty skierowane są do przedstawicieli firm z różnych branż z całego kraju, a także najemców zainteresowanych wszelkimi aspektami związanymi z procesem wynajmu  biur. Panel inaugurujący odbył się 10. października br., a na kolejne seminarium w ramach nowego cyklu spotkań w Akademii organizatorzy zapraszają 7. listopada. Następne seminarium odbędzie się 5. grudnia br., a ostatnie warsztaty projektowe zaplanowane zostały na 15. stycznia 2019 roku.

Więcej informacji https://akademianajemcy.pl/

prestige