Technologie » Komputery

BizTech szkoli, jak skutecznie wykorzystywać narzędzia statystyczne w podejmowaniu decyzji

BizTech Konsulting SA wprowadził do oferty szkolenia i warsztaty, jak efektywnie wykorzystywać narzędzia statystyczne pakietu IBM SPSS do analizy danych, stanowiącej podstawę do podejmowania trafnych decyzji biznesowych i zarządzania przedsiębiorstwem.

Zakres szkolenia jest każdorazowo dostosowywany do potrzeb i umiejętności uczestników.
Najlepszym potwierdzeniem przydatności takiej wiedzy jest zamówienie szkolenia z IBM SPSS dla pracowników naukowych Katedry Zarządzania Projektami Szkoły Głównej Handlowej, Kurs obejmował praktyczne wykorzystanie przygotowania i analizy danych oraz wnioskowania statystycznego w naukach o zarządzaniu.
www.biztech.pl

IBM SPSS jest prostym w obsłudze narzędziem, które oferuje szeroką gamę procedur i technik do zastosowań biznesowych oraz badawczych. Pozwala ono w efektywny sposób wykorzystywać wiedzę zgromadzoną w danych. Włączenie tej wiedzy w proces decyzyjny znacząco wpływa na skuteczność i efektywność prowadzonych działań, ograniczając jednocześnie obszar niepewności powodzenia realizowanych w przyszłości projektów.

Pakiet IBM SPSS Statistics oferuje wszystkie funkcje potrzebne do przeprowadzenia procesu analitycznego od początku do końca. Użytkownik ma do dyspozycji wszechstronny zestaw procedur statystycznych, umożliwiających prowadzenie dokładnych analiz, m.in. w zakresie odnajdywania wzorów, trendów i zależności w danych oraz ich wpływu na planowane działania (prognozowanie). Dzięki rozbudowanym możliwościom raportowania, wyniki analiz można w łatwy i sprawny sposób zilustrować za pomocą tabel (np. przestawnych) oraz wykresów. Ponadto, zaawansowane możliwości wizualizacji pozwalają na przejrzyste przedstawienie istotnych spostrzeżeń wyprowadzonych z analizy.

„Włączenie analizy statystycznej jako stałego elementu procesu decyzyjnego pozwala obniżyć ryzyko nietrafności podejmowanych decyzji. Umożliwia również zmniejszenie marginesu bezpieczeństwa, jaki przyjmujemy podejmując decyzję, co w efekcie może wpłynąć na zwiększenie konkurencyjności oferty rynkowej organizacji” – mówi Urszula Krajewska, Dyrektor Edukacji w BizTech Konsulting SA. „Nasze szkolenia z wykorzystania i obsługi pakietu IBM SPSS prowadzą praktycy, korzystający na co dzień z tych narzędzi w swojej pracy zawodowej”.

BizTech Konsulting SA to doświadczony zespół specjalistów świadczący usługi informatyczne w następujących obszarach:

konsulting, doradztwo w zakresie doboru i utrzymania licencji Oracle, zapewnienie ciągłości i dostępności działania usług IT, bezpieczeństwo, outsourcing IT, projekty infrastrukturalne (w tym wirtualizacja), rozwiązania biznesowe w obszarach CRM i Help Desk, edukacja.

BizTech Konsulting SA posiada status: Microsoft Partner, Oracle Certified Gold Partner w programie Oracle Partner Network, Specialized Partner Oracle Application Development Framework 11g, Specialized Partner Oracle Database 11g, Oracle FUDA, Symantec Silver Partner, Veritas Silver Partner, Hewlett Packard Enterprise, Sophos Silver Partner, Veeam Silver Partner, Trend Micro Bronzer Partner, Bacula Systems Authorized Business Partner, Infortrend Reseller, Acronis Authorized Partner, Fortinet Bronze Authorized Reseller, Acunetix Partner, Dell Professional Services Partner, Register Dell SonicWALL, Pearson VUE Authorized Test Center, KRYTERION Host Location, Castle Worldwide, CERTIPORT Authorized Testing Center.

BizTech Konsulting był organizatorem XXII Forum Teleinformatyki zatytułowanego „Państwo w cyberprzestrzeni – od izolacji do współdziałania”, które odbyło się w dniach 29-30 września 2016 roku w Miedzeszynie k/Warszawy.

Obsługa Prasowa i PR:

INDALO Public Relations, ul. Grochowska 341/281A, 03-822 Warszawa

Zbigniew Blewoński, mobile: (+48) 501 772 619, e-mail: zbigniew.blewonski@indalo.pl

INDALO