Moda » Odzież

Bizuu na jesień i zimę 2016/17

15 czerwca w ATM Studio przy ulicy Wał Miedzeszyński 384 w Warszawie odbył się pokaz najnowszej kolekcji duetu BIZUU – Blanki Jordan i Zuzanny Wachowiak, będącej propozycją na sezon jesień-zima 2016/17.

Na wybiegu dominowały żywe kolory, etniczne akcenty i stylistyczny eklektyzm. Obok długości mini, pojawiają się także midi i maxi. W kolekcji znajdziemy również spodnie proste w formie z wysokim stanem i szeroką nogawką, łączone między innymi z charakterystycznymi koszulami (np. wykończonymi kontrastującą lamówką), jak i swetrami o wyrazistym splocie i kolorze. Charakterystyczne dla BIZUU falbany zmieniają swoje oblicze, a printy są  mocne i zdecydowane. Uwagę przykuwa wyrafinowany detal w postaci frędzli, chwost i haftów.

W kolekcji pojawia się soczysta pomarańcza, granat i oberżyna, które w nietypowy dla BIZUU sposób łączą się  z dotychczasowym kojarzonym z marką różem.

Wszystkie te elementy bezpośrednio nawiązują stylem do lat 70, ale również dowodzą temu, że obraz kobiety widzianej oczami Blanki Jordan i Zuzanny Wachowiak cały czas ewoluuje i dojrzewa, dzięki czemu nie brak w nim elementów zaskoczenia.

Podczas pokazu zaprezentowane zostały także modele z kapsułowej kolekcji BIZUU PowerPuffGirls, zainspirowanej kultowym serialem „Atomówki”. Od chwili debiutu w 1998 roku Bójka, Bajka i Brawurka łącząc szkolne obowiązki z ratowaniem świata, oczarowały dziewczynki i kobiety na całym świecie, stając się ambasadorkami dziewczęcej siły.

- Kiedy zaproponowano nam współpracę bez wahania zgodziłyśmy się na nią. Atomówki towarzyszyły nam od swojego debiutu w latach dziewięćdziesiątych, teraz powstała limitowana kolekcja inspirowana ich wizerunkiem. Jesteśmy pewne, że Klientki BIZUU, tak jak i my, uwielbiają Bajkę, Bójkę i Brawurkę i zapragną mieć w szafie choć jeden model z tej kolekcji. – skomentowały projektantki BIZUU.

Na pokazie duetu Bizuu nie mogło zabraknąć musującej Cisowianki Perlage, która od kilku już sezonów wspiera ten duet utalentowanych projektantek. Delikatne bąbelki Perlage idealnie pasowały do bardzo kobiecych i eleganckich projektów Zuzanny Wachowiak i Blanki Jordan, a nowoczesne puszki Perlage świetnie wpisywały się kolekcję związaną z Atomówkami.

Polskie Zdroje