Technologie » AGD - RTV
Blaty kuchenne Franke – swoboda w kreowaniu kuchennej przestrzeni
Zobacz więcej zdjęć » |
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Od zawsze integralnym elementem każdej kuchni jest blat, który kiedyś był wyłącznie przestrzenią roboczą, a teraz jest także miejscem montażu kuchennych urządzeń, od zlewozmywaka, przez płytę grzewczą, aż do nowoczesnych okapów nablatowych.
Szwajcarska marka Franke, swoje doświadczenie w produkcji zlewozmywaków kuchennych ze stali oraz kompozytu granitowego z powodzeniem wykorzystuje
w produkcji blatów kuchennych, które stanowią idealne dopełnienie oferty marki. Dzięki temu Franke oferuje absolutnie kompleksowe kuchenne wyposażenie, od zlewozmywaków i baterii, przez kuchenne blaty, aż po urządzenia elektryczne.
Blaty z konglomeratu kwarcowego i stalowe mają wiele wspólnych właściwości, jak wysoki poziom twardości, odporność na powstawanie plam, promieniowanie UV, wysokie temperatury oraz zarysowania. Zarówno stal, jak i kompozyt granitowy to materiały higieniczne, które mogą mieć bezpośredni kontakt z żywnością.
Blaty z konglomeratu kwarcowego łączą w sobie naturalne materiały, takie jak delikatny piasek kwarcowy i krzemionkowy. Mieszanka naturalnych składników oraz żywic daje możliwość uzyskania ciekawej faktury i bogatej palety barw. W ofercie Franke występuje aż 15 kolorów blatów z konglomeratu kwarcowego, od czystej bieli poprzez gamę modnych szarości, po elegancką czerń i głęboki brąz.
Blaty z konglomeratu kwarcowego doskonale komponują się z komorami zlewozmywaków do podbudowy, zarówno stalowymi, jak i granitowymi. Nowoczesne stalowo-szklane płyty grzewcze czy okapy nablatowe można ciekawie aranżować na każdym kuchennym blacie, jednak warto pamiętać, że stal lubi wzorniczy minimalizm i kąty proste.
Blaty stalowe mają swój charakter, potrafią zaskakiwać ciekawą fakturą i rodzajem wykończenia, bowiem stal w zależności od procesu walcowania, na gorąco czy na zimno, uzyskuje różne cechy i właściwości. Walcowana na zimno jest gładka
i odpowiednio cienka, po nałożeniu na specjalny stelaż tworzy blat, który spotkać można w kuchni niemal każdej restauracji. Natomiast stal walcowana na gorąco może mieć różnorodną fakturę, która przypomina słoje drewna, fakturę betonu czy też po laserowym oszlifowaniu błyszczy się drobinkami, do złudzenia przypominając diamenty. Blaty stalowe FRANKE dostępne są aż w siedmiu rodzajach wykończenia, a wysoka jakość stali szlachetnej: 304/ DIN1.4601, użytej w procesie produkcji pozwala na długoletnie użytkowanie blatu.
Blaty Franke zarówno z konglomeratu kwarcowego, jak i stalowe nie wymagają impregnacji. Powinny być pielęgnowane za pomocą miękkich ściereczek przy użyciu wody z delikatnym detergentem, którego skład nie zawiera mikrogranulek. Blatów nie należy czyścić ostrymi narzędziami i środkami chemicznymi, które mogą trwale uszkodzić powierzchnię. Blaty Franke są wykonane z materiału o podwyższonej odporności na zaplamienia, jednakże w celu uniknięcia możliwości powstania trwałych odbarwień, wszelkie plamy należy usuwać jak najszybciej po powstaniu, nie dopuszczając do ich zaschnięcia.
Zarówno blaty kwarcowe, jak i stalowe FRANKE objęte są 10. letnią gwarancją. Odpowiednio zadbane i pielęgnowane będą pozostawać w idealnym stanie przez wiele długich lat.
Więcej informacji o marce Franke i jej produktach znajduje się na stronie: www.franke.pl
Franke jest światowym liderem w produkcji systemów kuchennych, sanitarnych oraz urządzeń dla gastronomii. Marka należy do Grupy Artemis i od ponad 100 lat jest synonimem jakości i innowacji. Produkowane przez Franke zlewozmywaki, baterie, okapy płyty grzewcze, piekarniki, zmywarki, kuchenki mikrofalowe, chłodziarki i sortowniki odpadów wyróżnia szwajcarska jakość i precyzja.
Franke zatrudnia 9 tys. pracowników na całym świecie, działa w 40 krajach. W Polsce marka obecna od 1993 r.
Nadesłał:
Estoria
|
Komentarze (0)