Gospodarka » Maszyny

Bliżej klienta

W mijającym roku Przedsiębiorstwo Hydro-Tech Konin postawiło na bliski kontakt z klientem. Wyłączny przedstawiciel marki alpha innotec, jednego z europejskich liderów w produkcji pomp ciepła, aktywnie uczestniczył we wszystkich największych wydarzeniach branży ogrzewniczej.

Cykl spotkań zaczął się w marcu od Międzynarodowych Targów ISH we Frankfurcie czyli największej imprezy dla branży ogrzewania, klimatyzacji i wentylacji w Europie. W Niemczech alpha innotec pokazała rodzinę pomp gruntowych alterra oraz odświeżony wizerunek. Podczas liftingu zmieniono logotyp i wprowadzono claim the better way to heat (rozumiany jako: lepszy sposób na ogrzewanie). Bez zmian pozostała dotychczasowa kolorystyka - czerń i czerwień.

W maju marka alpha innotec wzięła udział w Targach OZE w Koninie. Firma zaprezentowała nowoczesne energooszczędne pompy marki alpha innotec. Pokazano jednostkę powietrzną LWD i trzy typy pomp gruntowych z serii Alterra - podstawową gruntową SW, kompaktową SWC oraz WZS z wbudowanym zasobnikiem cwu. Wydarzenie w Koninie było pierwszą edycją Partnerskich Targów Przedsiębiorczości. Podczas dwóch dni targów stoisko Hydro-Tech Konin odwiedziło liczne grono uczestników. Sporą grupę stanowiła młodzież zainteresowana zasadami działania urządzeń. Wśród uczestników znaleźli się też klienci poszukujący konkretnych rozwiązań.

Kolejne spotkania z klientami odbyły się we wrześniu. Na Targach Budowlanych Sibex w Sosnowcu Przedsiębiorstwo Hydro-Tech Konin z partnerską firmą IVT Energia zaprezentowało nowoczesne pompy ciepła alpha innotec. Urządzenia można było też zobaczyć w drugiej połowie miesiąca w Warszawie podczas prestiżowych targów Renexpo poświęconych zagadnieniom energii odnawialnej i efektywności energetycznej. Wydarzenie przyciągnęło ponad stu wystawców i cztery tysiące odwiedzających. Pompy ciepła marki alpha innotec prezentowały na swoich stoiskach dwie firmy partnerskie - Wachelka Inergis S.A. z Częstochowy oraz PIORO Piotr Rothimel z Milanówka. Pokazano rodzinę pomp alterra. Wszyscy zainteresowani mogli na żywo dowiedzieć się o zaletach ogrzewania pompami ciepła, porozmawiać ze specjalistami oraz poznać najnowsze rozwiązania.

Cykl tegorocznych spotkań z klientami zamknęły Międzynarodowe Targi Technologii i Produktów dla Zrównoważonego Rozwoju i Usług Komunalnych Pol-Eco System. W ostatnich dniach października w Poznaniu przedstawiciele Przedsiębiorstwa Hydro-Tech Konin na stoisku firmy Wachelka Inergis S.A. pokazali tegoroczny hit - pompę z rodziny alterra. Wśród gości pojawili się m.in. reprezentanci samorządu rozważający wykorzystanie pomp ciepła w obiektach użyteczności publicznej.

Po tegorocznych doświadczeniach ze spotkań z klientami Przedsiębiorstwo Hydro-Tech Konin już planuje uczestnictwo w kolejnych wydarzeniach. Najbliższa okazja by porozmawiać ze specjalistami i zobaczyć urządzenia marki alpha innotec już za niewiele ponad miesiąc. W dniach od 1 do 2 marcu 2016 roku w Warszawie odbędą się Międzynarodowe targi techniki wentylacyjnej, klimatyzacyjnej i chłodniczej. W wydarzenie wezmą udział liczni producenci, dystrybutorzy, projektanci, instalatorzy, użytkownicy instalacji, inwestorzy i firmy wykonawcze oraz architekci.

Szczegóły na: http://www.forumwentylacja.pl/

pr_challenge