Gospodarka » Żywność
Blogerzy gotują z Josephem Seeletso
Zobacz więcej zdjęć » |
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Po raz kolejny osoby zaangażowane w akcję „Cisowianka. Gotujmy zdrowo – mniej soli” miały okazję spotkać się z niezwykle przyjacielskim Chefem – Josephem Seeletso. Tym razem do swojego studia kulinarnego popularny Józek zaprosił blogerów kulinarnych, którzy na co dzień starają się gotować bez soli.
Uczestnicy z pomocą Szefa przyrządzali dania zarówno wymagające już pewnego doświadczenia w kuchni jak i takie, z którymi poradzi sobie nawet osoba początkująca. Wspólnym mianownikiem dla wszystkich potraw był niezwykły i zaskakujący smak. Joseph Seeletso podzielił się z blogerami nie tylko swoją dobrą energią i humorem ale również pewną kulinarną tajemnicą. Pokazał jak za pomocą połączenia niektórych składników wyczarować smak, którego przynajmniej teoretycznie, nie powinno w daniu być. Tak było w między innymi w przypadku polenty z karmelizowaną indyczą wątróbką, która miała wyraźny smak wanilii pomimo, iż samej wanilii do jej przygotowania nie użyto.
Takie doznania są jednak możliwe tylko wtedy kiedy do przygotowywanej potrawy nie dodamy soli, która potrafi zdominować naturalne smaki składników. Dlatego też często dania solone nie pozwalają nam na odczucie prawdziwego smaku i jego pełni. Warto zatem, nie tylko ze względu na zdrowie ale również na doznania smakowe, sól w naszej kuchni ograniczyć do minimum.
Więcej informacji o akcji Cisowianki oraz o warsztatach na stronie www.gotujmyzdrowo.pl
Foto: Maciej Stankiewicz
Nadesłał:
Polskie Zdroje
|
Komentarze (0)