Rozrywka i wypoczynek » Sport

Bonarka wspiera mini-mini biegaczy na Cracovia Maratonie

Maraton dla dorosłych, a co dla maluchów? Bonarka Mini Mini Cracovia Maraton. Dzięki współpracy krakowskiej Bonarki i organizatora prestiżowych zawodów, wiek nie jest już przeszkodą, aby wystartować w pierwszym w życiu biegu na czas. 14 maja na krakowskich Błoniach do rywalizacji staną już 3-latki.

Cracovia Maratonu biegaczom przedstawiać nie trzeba. Co roku impreza ta przyciąga na start liczne grono zawodników. Ale teraz urasta do rangi dużego wydarzenia rodzinnego. Podczas gdy któryś z rodziców zmagać się będzie z kilometrami maratonu, inny może dopingować pociechę w jej - być może - pierwszym sportowym wyzwaniu.

Bonarka Mini Mini Cracovia Maraton to bowiem zawody dedykowane najmłodszym. Organizator przewidział dla nich cztery trasy, dobrane pod kątem poszczególnych kategorii wiekowych.

Szkraby (3-4 lata) wystartują na prawie „klasycznym" dystansie 42... ale metrów. Gagatki (5-6 lat) pokonają dystans 100 metrów, Ancymony (7-8 lat) 200 m, a najstarsze Urwisy (9-10 lat) 420 m.

Udział w zawodach jest bezpłatny, ale obowiązują limity startujących: po 50 osób w dwóch grupach młodszych; po 200 dzieci w starszych.

Zapisów można dokonywać za pośrednictwem strony www.minimini.bonarkacitycenter.pl

W dniu zawodów (14 maja) biuro na Błoniach Krakowskich będzie czynne od godz. 9:00, a start pierwszej grupy zaplanowano na godz. 10:00. Kolejni mini-maratończycy startować będą co 15 minut.

Rywalizacja piękna sprawa, ale i tak każdy dzielny maluch wróci do domu z pamiątkowym medalem.

Wszystkie dzieci wraz z rodzicami organizatorzy zapraszają ponadto do strefy zabaw, która będzie działać do godz. 16:00. O tej porze większość zawodników zamelduje się już na mecie.

Bonarka City Center - partner imprezy, zaprasza w imieniu organizatora: Zarządu Infrastruktury Sportowej w Krakowie. Pozostali partnerzy: MiniMini+, teleTOON+, PZLA, Bobini, Sklep Animatora.

Patroni medialni: RMF, RMF Maxxx, Gazeta.pl, Onet.pl.

BONARKA CITY CENTER

Bonarka City Center to wielofunkcyjne centrum miejskie, powstałe na obszarze około 19 ha poprzemysłowych terenów dawnych zakładów chemicznych w krakowskiej dzielnicy Podgórze. Na obszarze ponad 92  tys. m2 powierzchni użytkowej znajduje się 230 punktów handlowo-usługowych i restauracji w tym: Auchan, Leroy Merlin, Media Expert oraz największy w Polsce multipleks kinowy Cinema City. Na Klientów Centrum czeka bezpłatny parking na 3200 samochodów. Ponadto, na terenie Bonarka City Center znajduje się jeden z pierwszych na świecie ośrodków edukacyjno-wychowawczych w centrum handlowym: „Siemacha Spot" o powierzchni całkowitej 700 m2. W jego skład wchodzą m.in.: wielofunkcyjne sale edukacyjne, muzyczne, multimedialne oraz pokój konferencyjny.

bezstronny22