Firma » Biznes

Cała prawda o importowaniu z Chin

O importowaniu z Chin mówi się jako najlepszej opcji na zarabianie, jednak jaka jest prawda? Cała prawda o importowaniu z Chin.

Cała prawda o importowaniu z Chin

Importowanie z Chin nie zawsze wiąże się z powodzeniem transakcji, nie możemy nastawiać się, że importowanie z Chin przyniesie nam ogromny zysk. Przedsiębiorcy, którzy rozpoczynają importowanie z Chin, myśląc, że nie ma nic w tym trudnego i przy niewielkim wysiłku zarobią „grube miliony”, nie mogą się bardziej mylić. Oczywiście importowanie z Chin jest bardzo opłacalnym przedsięwzięcie, jednak aby tak się stało, musimy włożyć w to wiele pracy. Chcąc importować towar z Chin na własną rękę, musimy zapoznać się z rynkiem chiński, znać język chiński(język angielski to rzadkość, jeżeli chodzi o rozmowy biznesowe), a przede wszystkim musimy być gotowi na wyjazdy do Chin. Nie zrażajcie się jednak od razu, jest jedna alternatywa, dzięki, której to wszystko nie będzie konieczne, a mianowicie pośrednik. W momencie, kiedy decydujecie się na pośrednika, wszystko, co zostało wyżej wymienione, spoczywa na jego barkach.

Importowanie z Chin – hurtownia, czy warto?

Hurtowanie, w których znajdziemy towar z Chin za grosze, są coraz częściej spotykane, jednak czy warto zdecydować się na taką hurtownię? Pomyślcie tylko, że im więcej pośredników tym wy bardziej na tym tracicie. Kiedy rozpoczniecie import z Chin wprost od producenta macie, pewność, że cena będzie najmniejsza. Im łańcuszek się bardziej powiększa, tym towar jest droższy, a wy na nim mniej zarabiacie.

Jak importować z Chin?

Importowanie z Chin jak widzicie, nie jest łatwą rzeczą. Dlatego tak wiele osób decyduje się na pośrednika, czy import przez internet. Chociaż wiele osób korzysta z tego drugiego sposobu, to nie oznacza, że jest on dobry. Importowanie z Chin przez internet jest bardzo niebezpieczne, nie mamy pewności, czy fabryka na pewno istnieje oraz jakie produkty oferuje producent. Wiele razy zdarza się, że takie fabryki nie istnieją, przedsiębiorcy płacą pieniądze, a fabryki po chwili znikają. W takiej sytuacji zostajecie bez pieniędzy, towaru oraz szans na odzyskanie pieniędzy.

KarolinkaO