Gospodarka » Żywność

Cebulka marynowana srebrna OLE!

Aromatyczna, chrupiąca i kusząca srebrzystym, kolorem – taka jest cebulka marynowana srebrna OLE! Świetnie sprawdzi się zarówno jako dodatek do sałatek jak i oryginalny składnik talerza z zakąskami.

Dodaj ją do soczystych, domowych burgerów, a jej kruchość i głęboki smak zachwyci domowników
i gości. W srebrzystej cebulce ukryty jest delikatny aromat z wyczuwalną nutą gorczycy, który sprawia, że ten wyjątkowy dodatek sprawdzi się także jako gotowa przekąska, idealna do przegryzania podczas towarzyskich spotkań. Odkryj wyjątkową cebulkę marynowaną srebrną OLE! i odmień smak domowych potraw.

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

_______________________________

Cebulka marynowana srebrna OLE!

Pojemność: 305 ml

Cena: około 6 zł

 

Więcej na: www.wole-ole.pl

 

Pieczone warzywa w stylu OLE!

Składniki:

·         pęczek botwinki z dużymi buraczkami,

·         6 marchewek,

·         1 duża cukinia, 

·         2 duże bataty,

·         pęczek ugotowanych szparagów,

·         główka czosnku,

·         ser halloumi lub inny ser na grilla, 

·         3 łyżki cebulki marynowanej srebrnej OLE!,

·         oliwa do polania.

Sos:

·         1/2 szklanki śmietany 18%,

·         2 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia,

·         po 1 łyżce posiekanego koperku, szczypiorku oraz natki pietruszki,

·         1 ząbek czosnku,

·         sól, pieprz

Buraczki, marchewki oraz bataty myjemy i obieramy i kroimy na mniejsze części. Cukinię kroimy na grubsze plastry. Główkę czosnku przekrawamy na pół. Warzywa, wraz z liśćmi botwinki oraz kawałkami sera wkładamy do żaroodpornego naczynia (wcześniej ułożyć na nim papier do pieczenia). Obficie polewamy oliwą i posypujemy solą, pieprzem oraz ulubionymi ziołami. Pieczemy w 180C przez ok. 30 min do miękkości. W tym czasie dokładnie mieszamy sos śmietanowy do warzyw. Na ok.3 minuty przed końcem dodajemy cebulki OLE!. Danie podajemy na ciepło lub zimno z sosem śmietanowym.



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

Piarowieczkrwiikosci

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »