Rozrywka i wypoczynek » Rozrywka

Centrum Handlowym RONDO dofinansuje budowę placu sportowego do kalisteniki

Znamy wyniki akcji „I Ty odmień okolicę” realizowanej przez Centrum Handlowe RONDO! Najwięcej prawidłowo oddanych głosów otrzymał projekt „Budowa placu sportowego do kalisteniki na osiedlu Okole na Placu Chełmińskim”.

To właśnie ta inicjatywa otrzyma w tym roku dofinansowanie w wysokości 10.000 złotych od RONDA! Partnerem akcji – wspieranej przez Express Bydgoski i Radio PIK – jest Miasto Bydgoszcz.

W dniach 13-29 listopada mieszkańcy Bydgoszczy i okolic głosowali za pomocą specjalnej aplikacji na Facebooku na 10 projektów, które będą realizowane przez Miasto Bydgoszcz w 2016 roku w ramach programu „Bydgoski Budżet Obywatelski 2016”:

1.    Budowa miejsc postojowych na osiedlu Błonie wzdłuż ul. 16 Pułku Ułanów Wlkp. na wysokości parku (program Bydgoski Budżet Obywatelski 2016),

2.    Zakup i montaż tablicy dotykowej dla osób niewidomych na Wyspie Młyńskiej na osiedlu Stare Miasto (program Bydgoski Budżet Obywatelski 2016),

3.    Rozbudowa  placu zabaw dla dzieci oraz siłowni na osiedlu Czyżkówko u zbiegu ulic: Chmielna - Siedlecka – Byszewska (program Bydgoski Budżet Obywatelski 2016),

4.    Doposażenie placu zabaw przy ul. Bronikowskiego na osiedlu Flisy (program Bydgoski Budżet Obywatelski 2016),

5.    Budowa placu zabaw oraz siłowni na osiedlu Leśne w Parku miejskim u zbiegu ulic gen. J. Sułkowskiego i gen. J. Dwernickiego (program Bydgoski Budżet Obywatelski 2016),

6.    Budowa oświetlenia ulicznego na osiedlu Miedzyń-Prądy na ulicach Paprocia, Tragerów, Sicieńska, Zasobna i Warzywna (program Bydgoski Budżet Obywatelski 2016),

7.    Budowa placu sportowego do kalisteniki na osiedlu Okole na Placu Chełmińskim (program Bydgoski Budżet Obywatelski 2016),

8.    Modernizacja terenu sportowego na osiedlu Osowa Góra przy ZS 24 im. Mariana Rejewskiego, ul. Puszczykowa (program Bydgoski Budżet Obywatelski 2016),

9.    Modernizacja chodnika  na osiedlu Szwederowo na wysokości bloku zlokalizowanego przy ul. Leszczyńskiego 41a (program Bydgoski Budżet Obywatelski 2016),

10.  Modernizacja chodnika oraz zakup i montaż trzech ławek w parku przy ul. Wrocławskiej na osiedlu Wilczak-Jary (program Bydgoski Budżet Obywatelski 2016).

Najwięcej prawidłowo oddanych głosów uzyskał projekt z dzielnicy Okole tj. budowa placu sportowego do kalisteniki na Placu Chełmińskim. W rezultacie Centrum Handlowe RONDO dofinansuje zwycięski projekt kwotą 10 000 złotych.

„Właśnie zakończyliśmy drugą edycję akcji ‘I Ty odmień okolicę’, która po raz kolejny spotkała się z życzliwym przyjęciem przez mieszkańców Bydgoszczy. Realizowany projekt potwierdza, że naszym klientom nie jest obojętne ich miejsce zamieszkania i chcą mieć realny wpływa na zmiany w swojej okolicy. Już niedługo miłośnicy aktywności fizycznej będą mogli korzystać z nowej atrakcji – placu sportowego do kalisteniki” – mówi Joanna Sawośko-Duda, dyrektor Centrum Handlowego RONDO.

Akcję „I Ty odmień okolicę” wspierają Express Bydgoski oraz Radio PiK. Partnerem akcji jest Miasto Bydgoszcz.

Informacje o firmie:

Centrum Handlowe RONDO jest historycznie pierwszym centrum handlowym nowej generacji w Bydgoszczy, powstałym w 1999 roku. Całkowita powierzchnia użytkowa RONDA to prawie 60.000m2.

Ofertę handlową centrum tworzy 50 najemców, głównymi z nich są: hipermarket Auchan oraz sklepy GO Sport, RTV Euro AGD, Reserved, Cubus, CCC, Pepco, Rossmann, KFC, House, Sephora i Mohito. Centrum Handlowe RONDO może pochwalić się doskonałą lokalizacją – ok.1,5 km od ścisłego centrum miasta, tuż przy głównym węźle komunikacji miejskiej oraz skrzyżowaniu trzech tras krajowych - w kierunku Poznania, Koszalina / Szczecina, a także Warszawy.

Właścicielem Centrum Handlowego RONDO jest spółka celowa CH Bydgoszcz Sp. z o.o., zarządzana przez Valad Polish Retail Fund. Zarządcą obiektu jest firma Apsys Polska S.A.

www.chrondo.pl

Orchidea