Technologie » Komputery

Certyfikat ISO/IEC 27001:2005 na kolejny rok

Jakość i bezpieczeństwo świadczonych przez it WORKS usług outsourcingowych potwierdzone są wieloma certyfikatami. W związku z pozytywnym wynikiem audytu zewnętrznego, it WORKS otrzymał przedłużenie certyfikatu systemu zarządzania bezpieczeństwem danych ISO/IEC 27001:2005 na kolejny rok.

Certyfikat dotyczy usług outsourcingowych w zakresie wsparcia procesów biznesowych klienta, w szczególności w obszarze kadr, płac oraz zarządzania finansami zgodnie z Deklaracją Stosowania wersja 5/09/2012. Certyfikat obejmuje wszystkie siedziby firmy, w Krakowie, Katowicach oraz Warszawie.

Pozytywny wynika audytu to wynik stałej jakości usług świadczonych przez it WORKS w zakresie bezpieczeństwa danych. Infrastruktura sieciowa Data Center it WORKS została stworzona w taki sposób, aby zapewnić maksymalny stopień niezawodności, m.in. zwielokrotnione zostały urządzenia sieciowe w systemie równoważenia obciążenia i wysokiej dostępności, zdublowane są elementy wszystkich urządzeń dla zapewnienia ciągłości pracy, a pomiędzy poszczególnymi serwerami stosowana jest separacja sieciowa. Oprócz tego specjalnie skonstruowane pomieszczenia Data Center mają wzmocnioną konstrukcję, są chronione systemem przeciwpożarowym, wyposażone w drenaż zapobiegający zalaniom, zabezpieczenia elektrostatyczne oraz specjalne strefy bezpieczeństwa. Wnętrze i otoczenie budynku Data Center it WORKS są monitorowane w systemie 24/7 z wykorzystaniem telewizji przemysłowej, a także chronione przez strażników licencjonowanej firmy ochroniarskiej.

- Posiadanie certyfikatów jakości gwarantuje zachowanie odpowiednich, międzynarodowych standardów w zarządzaniu jakością usług IT oraz zarządzaniu bezpieczeństwem informacji, dlatego regularnie dbamy o ich wznawianie – mówi Leszek Rożdżeński, prezes it WORKS. – Zastosowane przez nas rozwiązania oraz odpowiednie certyfikaty dają klientowi gwarancję, że przechowywane dane są bezpieczne, a jego platforma będzie działała bez zarzutów 24 h na dobę.

it WORKS specjalizuje się w kompleksowej obsłudze informatycznej firm. Jako firma outsourcingowa pomaga organizacjom skupić się na ich "Source of Business" oraz zyskać stałą przewagę konkurencyjną poprzez zapewnienie im usług wsparcia i obsługę procesów biznesowych w oparciu  o najnowocześniejsze, twórcze rozwiązania IT.

K-myk