Gospodarka » Żywność

Chleby z Lidla bez konserwantów

Chleby z Lidla bez konserwantów
Zobacz więcej zdjęć »
47% Polaków nigdy nie sprawdza składu pieczywa, a połowa z nas najbardziej lubi chleb z mąki pszennej – wynika z najnowszych badań TNS Polska przeprowadzonych na zlecenie Lidl Polska. Co więcej, tylko co piąty respondent (22%) preferuje chleb ciemny lub razowy.

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Chociaż pieczywo to jeden z najważniejszych produktów w naszym koszyku (52% kupuje je codziennie, a 32% raz na dwa dni), niemal połowa z nas (47%) nigdy nie sprawdza składu pieczywa,
a 22% robi to rzadko. Tylko 5% respondentów deklaruje, że zawsze czyta informacje o zawartości składników w wybranym produkcie. Czym zatem kierujemy się przy zakupie pieczywa? Przede wszystkim liczy się nasze pierwsze wrażenie - dla 44% Polaków najważniejsze jest to, żeby chleb czy bułki były ciepłe, chrupiące i ładnie pachniały. Istotny jest także wygląd pieczywa (42%) i jego cena (31%), natomiast skład jest mniej ważny.
Ci, którzy szukają wysokiej jakości chlebów, a dodatkowo w atrakcyjnej cenie, chrupiących, przyciągających wzrok wyglądem i kuszących zapachem, znajdą je w sklepach Lidl, gdzie od teraz,
w związku z wprowadzonymi nowymi recepturami, wszystkie chleby dostępne w ofercie „Chrupiące z Pieca" są pozbawione konserwantów.
„Stawiamy mocny nacisk na jakość oferowanych produktów, w tym pieczywa. Dbamy, aby nasze chleby nie tylko ładnie wyglądały i pachniały, ale także miały naturalny skład i były pozbawione konserwantów. Takie właśnie są wyroby z naszej oferty «Chrupiące z Pieca»: chleb typu włoskiego, słonecznikowy, polski, żytni i drwalski. Dodatkowo dołączają do nich dwie nowości - również bez konserwantów - Pieczywo żytnie i chleb Pełne ziarno" - mówi Anna Biskup, PR Manager Lidl Polska.
Chleb Pełne ziarno (400 g) powstaje na naturalnym zakwasie żytnim, zawiera ponad 30% składników pełnoziarnistych (mąki z pełnego przemiału, łamane ziarna pszenicy, żyta, owsa i jęczmienia) oraz ponad 20% nasion (słonecznik, siemię lniane, sezam). Natomiast nowe Pieczywo żytnie (100 g) zainteresuje wszystkich tych, którzy poszukują produktów nie tylko zdrowych, ale i smacznych oraz wygodnych w przygotowywaniu posiłków. Użyta w produkcie mąka to w 100% mąka żytnia. Produkt ten jest sprzedawany już przekrojony, dzięki czemu szybko można zrobić smaczną kanapkę czy wykorzystać go jako przekąskę. Stanowi idealne połączenie z twarożkiem z warzywami lub hummusem. Warto podkreślić, iż oba produkty, jak wszystkie chleby z oferty „Chrupiące z Pieca" w sklepach Lidl, nie zawierają konserwantów.



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

informacje_ms

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »