Rozrywka i wypoczynek » Rozrywka

Chodzenie po… wodzie w Porcie Łódź

W ostatni weekend wakacji wszystko jest możliwe, nawet chodzenie po wodzie. Od 30 sierpnia do 1 września w godz. 11:00 - 19.00 Port Łódź zaprasza na bezpłatną atrakcję dla wszystkich fanów zabawy – aquazorbing. W dmuchanej kuli będzie można nie tylko chodzić po wodzie, ale także biegać i skakać.

Choć koniec wakacji zbliża się wielkimi krokami, jest jeszcze szansa na przeżycie ekscytującej letniej przygody. Już w najbliższy piątek, sobotę i niedzielę łodzianie i mieszkańcy okolicznych miejscowości będą mieli okazję, aby suchą stopą wyjść z wodnych zabaw w specjalnie przygotowanym do tego basenie. Aquazorbing, bo taką nazwę nosić będzie finałowa letnia atrakcja Portu Łódź, to połączenie zabawy w wodzie z gimnastyką całego ciała. Niejeden śmiałek, który zdecyduje się na wejście do dmuchanej kuli swobodnie pływającej w basenie przekona się, że chodzenie po wodzie wymaga koordynacji całego ciała… i dużej dawki poczucia humoru. Przyda się ona podczas pląsów i efektownych podskoków wewnątrz kuli. Opieka doświadczonych animatorów sprawi, że zabawa będzie bezpieczna zarówno dla młodszych i starszych.

- Najbliższy weekend to doskonała okazja, by przed zbliżającym się rokiem szkolnym naładować „akumulatory” pozytywną energią, korzystając z wodnego szaleństwa na Patio Portu Łódź. Specjalnie dla naszych klientów, którzy w lipcu byli zachwyceni aquazorbingiem, w tym miesiącu przygotowaliśmy aż 3 dni świetnej zabawy - mówi Emilia Lange-Cichocka, menadżer działu marketingu Portu Łódź.

Wydarzenie jest bezpłatne i nie wymaga wcześniejszych zapisów. Więcej informacji znajduje się na stronie internetowej www.portlodz.pl.

Maria Szwed