Zdrowie » Uroda
Chrupiące zapiekanki po włosku - z Bursztynem, pesto i pomidorami
Zobacz więcej zdjęć » |
SKŁADNIKI:
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
· ciasto francuskie – 200 g
· pomidor – 1 szt.
· domowe pesto bazyliowe – ok. 100 g
· ser żółty BURSZTYN Skarby Serowara – 100 g
· świeży szczypiorek
· sól
· pieprz
· żółtko do posmarowania
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
Z ciasta francuskiego wycinamy okręgi, nakładamy porcję pesto bazyliowego.
Dodajemy starty Bursztyn oraz plaster pomidora.
Smarujemy roztrzepanym żółtkiem, oprószamy solą oraz pieprzem i zapiekamy ok. 20 minut/200°C.
Zajadamy na gorąco ze świeżymi ziołami!
Smacznego!
Nadesłał:
olka3693
|
Komentarze (0)