Gospodarka » Żywność

Chrzan nie tylko na święta !

Chrzan nie tylko na święta !
Zobacz więcej zdjęć »
Ekologiczny chrzan tarty Runoland

Trudno wyobrazić sobie tradycyjną, polską Wielkanoc bez chrzanu - tartego, z cytryną, śmietaną, czy ćwikłą. Ale po chrzan warto sięgać nie tylko od święta - to roślina „nasza", stosowana od wieków, wyjątkowo zdrowa i łatwo dostępna.

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Firma Runoland proponuje Chrzan tarty ekologiczny. Naturalny, bez sztucznych dodatków i konserwantów. Świetny jako zdrowy dodatek do mięs, ryb, pasztetów, sosów i kanapek. Na Wielkanoc i nie tylko !

Chrzan to roślina przyprawowa i lecznicza, rosnąca dziko i uprawiana - w Europie już od tysiąca lat. Jest wieloletnią byliną z rodziny kapustowatych, uprawianą głównie dla białego, mięsistego korzenia.

Chrzan pobudza apetyt i ułatwia trawienie (właśnie dlatego pojawił się na wielkanocnym stole obok tłustych mięsiw). Jest stosowany w leczeniu wątroby i jako środek moczopędny. Zwalcza infekcje, działa antywirusowo, bakterio- i grzybobójczo. Ma działanie odkażające i rozgrzewające - to dzięki zawartości nadającej mu ostry smak synigryny. Pomaga w przeziębieniach, przy kaszlu i zapaleniu oskrzeli, zwalcza katar. Wspomaga leczenie anemii i chorób reumatycznych. W niektórych krajach (Francja, Szwajcaria) jest oficjalnie uznawany za lek.

Produkt: Ekologiczny chrzan tarty  Masa: 180g, cena: 4zł, producent: RUNOLAND Sp. J.      



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

Werner i Wspólnicy

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »