Firma » Biznes

Clarena w gronie liderów

Clarena otrzymała nominację w konkursie Lider Polskiego Biznesu podczas XX Wielkiej Gali Business Centre Club.

W tym roku uroczystą nominację do tytułu Lider Polskiego Biznesu w Teatrze Wielkim w Warszawie odebrały 23 przedsiębiorstwa. Wśród nich znalazła się Clarena - wrocławska firma, działająca na rynku kosmetyki profesjonalnej.

- To dla nas kolejne zwieńczenie naszej ciężkiej pracy i dowód, że nasz model biznesowy jest skuteczny - mówi Patricia Popławska-Kostiuk, prezes firmy Clarena. - Ubiegły rok zakończyliśmy wstępując do grona Gazeli Biznesu, a 2011 otwieramy wejściem do kolejnego prestiżowego kręgu - tłumaczy.

Do konkursu na Lidera Polskiego Biznesu Clarena przystąpiła wypełniając ankietę konkursową, w której przedstawiła swoje wyniki finansowe oraz informacje na temat: jakości i nowoczesności produktów, inwestycji i działalności innowacyjnej, a także dbałości o środowisko naturalne i działalności charytatywnej. Liderem Polskiego Biznesu mogą bowiem zostać te firmy, dla których liczy się nie tylko zysk, ale w swojej działalności kierują się etyką oraz troską o sprawy społeczne. Weryfikacji w tegorocznej edycji Liderów Polskiego Biznesu poddały się 73 firmy.

Organizatorem konkursu jest Business Centre Club, zrzeszenie przedsiębiorców i największa w kraju organizacja indywidualnych pracodawców. BCC od 1991 roku przyznaje Złote Statuetki Lidera Polskiego Biznesu firmom i ich szefom. W konkursie mogą uczestniczyć członkowie klubu bez względu na profil firmy, świadczone usług czy strukturę własności. Nominacje i Złote Statuetki wręczane są podczas zimowej Wielkiej Gali Liderów, która od grudnia 1994 roku odbywa się w Teatrze Wielkim w Warszawie.

CLARENA