Gospodarka » Przemysł

cmT nadzoruje budowę nowoczesnego zakładu dla polskiego oddziału E.G.O. w Łodzi

cmT, wiodący dostawca usług inżynieryjnych w Polsce, został wybrany do nadzorowania budowy zaawansowanego technologicznie zakładu produkcyjnego dla E.G.O. Polska.
Projekt obejmuje budowę zakładu o powierzchni ponad 14 tys. mkw. Inicjatywa ta zwiększy moce produkcyjne firmy, a jej realizacja ma zająć 16 miesięcy. E.G.O. Polska to jeden z wiodących światowych producentów AGD.

Nowy obiekt, strategicznie zlokalizowany w pobliżu ulic Mahoniowej i Jędrzejowskiej w Łodzi, zajmie ponad 43 tys. mkw. Firma cmT, będzie ściśle współpracować z deweloperem, Panattoni oraz generalnym wykonawcą, firmą Depenbrock, w celu efektywnego zarządzania harmonogramem, dokumentacją i kosztami. Ponadto cmT będzie nadzorować procesy dotyczące jakości w celu identyfikacji i usuwania wszelkich usterek, a także zapewni, że wszystkie działania będą zgodne z polskimi normami budowlanymi.
Christopher Siemieński, International Business Development Manager w cmT, powiedział: "Posiadamy doskonałą reputację w zakresie realizacji projektów przemysłowych. Zaangażowanie naszego zespołu gwarantuje, że zakład zostanie zbudowany zgodnie z najwyższymi standardami jakości i bezpieczeństwa. Nasz inspektor ds. bezpieczeństwa i higieny pracy będzie nadzorował wszystkie procesy operacyjne, aby mieć pewność, że przestrzegane są najwyższe standardy ochrony zdrowia pracowników. Dążymy do zerowej liczby wypadków na terenie zakładu, upewniając się, że pod koniec dnia wszyscy wrócą do domu".
Rynek nieruchomości magazynowo-produkcyjnych w województwie łódzkim znajduje się w fazie intensywnego rozwoju. Strategiczne, centralne położenie regionu, w połączeniu z solidną infrastrukturą transportową, coraz częściej przyciągają też inwestycje korporacyjne.
"Rozbudowa zakładów produkcyjnych w Polsce jest centralnym elementem naszej globalnej strategii. Wybór cmT jako partnera był strategiczną decyzją, zapewniającą, że każdy aspekt projektu będzie zgodny z najwyższymi standardami branżowymi" - wyjaśnia Mariusz Stępniewski, Dyrektor Generalny E.G.O. Polska.
Projekt ten wpisuje się w długoterminową strategię rozwoju firmy cmT, która wykorzystuje 20-letnie doświadczenie w celu wzmocnienia pozycji lidera w świadczeniu usług inżynieryjnych dla sektora przemysłowego.

daniel.dgconsulting@gmail.com