Gospodarka » Żywność

Cold Brew, czyli idealna kawa na lato!

Tego lata zapraszamy do Costa Coffee na kawę w delikatnej, ale mocno pobudzającej odsłonie.

 

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

 

 

 

 

Cold Brew to idealny wybór dla spragnionych orzeźwienia. Ta zimna kawa serwowana jest w wersji klasycznej lub z aksamitną, mleczną pianką. A fanów owocowo-wakacyjnych smaków oczaruje wersja truskawkowa!

Cold Brew to kawa niezwykła. W odróżnieniu od kaw z ekspresu ciśnieniowego, Cold Brew przygotowywane jest w niskiej temperaturze. Najwyższej jakości kolumbijska kawa macerowana jest przez 20 godzin, dzięki czemu uzyskuje subtelny smak bez goryczki i kwasowości. Dodatkowo, kawa jest niskokaloryczna i ma moc podwójnego espresso. Cold Brew to naturalne pobudzenie w postaci czystej, kawowej esencji. Idealna propozycja na upalny dzień.

W letnim menu Costa Coffee znajdziemy klasyczne Cold Brew w wersji bez mleka oraz w opcji z zimną, mleczną pianką, która konsystencją przypomina gęsty, aksamitny jogurt. Natomiast pyszne Cold Brew truskawkowe serwowane jest z posypką z liofilizowanych truskawek oraz z puree z tych słodkich owoców.

Lato w Costa Coffee upływa na zimnej, orzeźwiającej kawowej fali!


 

Biuro prasowe Costa Coffee:

Julia Walczak-Borowiec

Garden of Words

j.walczak@gardenofwords.pl

tel. +48 512 315 629

 

O COSTA COFFEE POLSKA:

Costa Coffee jest obecna w Polsce od 2012 roku i obecnie jest największą siecią kawiarni w naszym kraju. Prowadzi ponad 150 kawiarni oraz 350 kawomatów Costa Express, które znajdują się na stacjach Shell i w wybranych punktach Carrefour Express. Lokale Costa Coffee usytuowane są najczęściej przy tzw. high-streetach oraz centrach handlowych w dużych i średnich miastach. Sieć prowadzi dynamiczną ekspansję i systematycznie otwiera nowe lokale w miastach, w których do tej pory nie była obecna.

Historia Costa Coffee sięga 1971 roku, gdy pochodzący z Włoch bracia Sergio i Bruno Costa założyli pierwszą kawiarnię w Londynie, w której kawa przyrządzana była na bazie ziaren niepowtarzalnej, autorskiej mieszanki Mocha Italia. Tym samym rozpoczęli działalność w Wielkiej Brytanii pod nazwą Costa.

Costa Coffee jako jedyna sieć kawiarni na świecie posiada własną palarnię kawy, która znajduje się w Londynie. Ziarna kaw wypalane są tam metodą wolnego palenia, przez co wydobyty aromat jest pełniejszy, a smak głębszy. Warto podkreślić, że kryteria Costa Coffee są wyjątkowo wymagające, ponieważ jedynie 1% kawy wyprodukowanej
na świecie spełnia warunki, by znaleźć się w mieszance ziaren Mocha Italia. Wykorzystywane ziarna w 100% pochodzą z plantacji posiadających Rainforest Alliance Certifed™, które wspierają ochronę lasów deszczowych.

W kawiarniach Costa Coffee proces przygotowywania kawy jest zatem w pełni kontrolowany –
od pozyskania ziaren, przez ich kompozycję i proces wolnego wypalania, aż po przygotowywanie kawy przez wyszkolonych baristów. Costa Cofffee gwarantuje najwyższej jakości kawę, bogate, różnorodne menu oraz profesjonalną obsługę. W ofercie znajdziemy zestawy śniadaniowe, desery, ciasta oraz sezonowe kawy. Menu kawiarni jest stale rozszerzane i modyfikowane tak, by spełniać oczekiwania najbardziej wymagających gości.




Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

k.gasior@gardenofwords.pl

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »