Kobieta, zdrowie, uroda » Ciało

Colian rezygnuje z jaj z chowu klatkowego już od stycznia 2019 roku

Zarząd Grupy Colian zdecydował o całkowitym zaprzestaniu stosowania w produkcji jaj pochodzących z chowu klatkowego. Zmiany wejdą w życie 1 stycznia 2019 roku i obejmą wszystkie produkty, zawierające w składzie surowce jajeczne.

Colian to polska grupa kapitałowa, specjalizująca się w produkcji, dystrybucji i sprzedaży słodyczy, przypraw, napojów oraz bakalii. Decyzja o rezygnacji ze stosowania jaj i produktów jajecznych (masy jajowej i proszku jajecznego) pochodzących z chowu klatkowego została podyktowana troską o dobrostan zwierząt oraz celem propagowania wśród konsumentów świadomego wybierania produktów z odpowiedzialnych źródeł.

Postanowienie zarządu wejdzie w życie już na początku 2019 roku. Decyzja ma wymiar nie tylko biznesowy. Firma chce być liderem spełniającym wysokie standardy produkcji i oczekiwania świadomych konsumentów. To kolejny krok na drodze do realizacji tego celu i przykład dla innych producentów, że dobre zmiany warto wprowadzać w życie od razu.

KMC

Zamów opracowanie informacji prasowej

Dziś:
Maskotka z filcu - warsztaty, 22.09, godz. 12:00, Empik Bonarka, Kraków,

Array ( [p_srv_id] => 3 [p_usr_id] => 101993 [p_type] => ARTICLE [p_accepted] => YES [p_status] => ENABLED [p_pkg_nr] => 1 [p_pkg_items] => 4 [p_ctg_ids] => )