Firma » Finanse

Credit Agricole niezmiennie przenosi najwięcej kont

Już trzeci rok z rzędu Polacy najchętniej wybierają Credit Agricole Bank Polska. Od początku roku 77 proc. przenoszonych kont poprzez system Krajowej Izby Rozliczeniowej, trafiło właśnie do Credit Agricole.

Jeszcze do niedawna statystyczny Polak niechętnie zmieniał bank, nawet jeśli był nie zadowolony z jego usług. Ale te czasy już minęły. Wraz z bogactwem produktów i usług rośnie również mobilność konsumentów. Przybywa osób, które mają rachunki w kilku bankach: w jednym konto podstawowe, w drugim kredyt hipoteczny, a w innych lokaty terminowe. Jeśli czują, że bank, z którego korzystają, nie traktuje ich wyjątkowo i nie spełnia oczekiwań, przestają być lojalni i szukają lepszej alternatywy.

Wbrew pozorom pożegnanie z dotychczasowym bankiem zajmuje mało czasu i jest wolne od uciążliwych formalności. Tym bardziej, jeśli przenosimy się do miejsca, w którym dba się o komfort klientów i buduje z nimi relację, a nie patrzy przez pryzmat jednorazowej sprzedaży. Aby przenieść konto do  Credit Agricole , wystarczy złożyć w banku wniosek i upoważnienie dotyczące przeniesienia usług, a doradca załatwi wszystkie formalności, włącznie z zamknięciem konta w dotychczasowym banku. Credit Agricole pomaga kompleksowo i wraz z kontem może zadbać m.in. o przeniesienie stałych zleceń, pełnomocnictw złożonych w dotychczasowym banku, a także przekazanie informacji o dokonanej zmianie odpowiednim instytucjom, np. urzędowi skarbowemu czy ZUS. Cały proces przeniesienia rachunku zajmuje najwyżej kilka dni i nie wymaga praktycznie żadnego zaangażowania klienta.

Bank Credit Agricole jest najczęściej wybieranym bankiem przy przenoszeniu konta nieprzerwanie od 2015 r. – a do końca tego roku dodatkowo premiuje klientów, którzy się na to zdecydują. Każdy, kto przeniesie konto ze swojego dotychczasowego banku razem z miesięcznym wynagrodzeniem (min. 3 000 zł), dostanie 200 zł premii.

prca

• avatar
    ~opiekunnestbank 2019-03-12 17:42:04

Szanowni Państwo, zachęcam do zapoznania się z ofertą Nest Konta w Nest Banku, które jest darmowym kontem bankowym. W jego ramach za 0 zł oferujemy: założenie i prowadzenie konta, przelewy krajowe Elixir, wpłaty gotówki w PLN w ponad 2500 wpłatomatów sieci Euronet, wydanie i używanie jednej karty płatniczej, wypłaty ze wszystkich bankomatów w Polsce oraz wpłaty i wypłaty gotówki w oddziałach banku. Konto można otworzyć na kilka sposobów: przelewem (wystarczy wykonać przelew, a konto będzie aktywne nawet w 15 minut), poprzez kuriera (konto aktywne nawet w 5 dni, wystarczy podpisać dostarczoną umowę), w oddziale (wystarczy złożyć wniosek online, a następnie udać się do oddziału, aby podpisać umowę) lub w oddziale stacjonarnym banku.

Gdyby pojawiły się jeszcze jakieś pytania, pozostaję do dyspozycji.

Pozdrawiam,
    Opiekun Klienta Nest Bank