Firma » Bankowość

Credit Agricole umożliwia odroczenie spłaty kredytu o trzy miesiące

W trosce o bezpieczeństwo finansowe swoich klientów, bank Credit Agricole umożliwia odroczenie spłaty rat kredytów do trzech miesięcy. Zainteresowani klienci mogą składać wnioski w tej sprawie – przez Internet lub listownie, bez konieczności odwiedzania placówki bankowej.

Klienci, którzy z powodu epidemii koronawirusa mogą mieć trudności ze spłatą zaciągniętych w banku kredytów, mogą składać wnioski o ich restrukturyzację. Dotyczy to wszystkich kredytów konsumenckich i hipotecznych

Formularze wniosków oraz druki do pobrania znajdują się na stronie https://www.credit-agricole.pl/restrukturyzacja. We wniosku należy podać dane z dowodu osobistego oraz dane o dochodzie. Taki wniosek powinni złożyć wszyscy uczestnicy restrukturyzowanej umowy kredytu, tj. również współkredytobiorca lub poręczyciel.

- Jeśli wniosek jest motywowany trudnościami finansowymi wynikającymi z epidemii, nie wymagamy dołączania dokumentów poświadczających trudną sytuację finansową. Prosimy jedynie o podanie krótkiej informacji w jaki sposób epidemia wpłynęła na sytuację klienta – wyjaśnia Idalia Laskowicz, dyrektor Pionu Windykacji i Zarządzania Wierzytelnościami w Credit Agricole.

Wniosek o odroczenie spłaty raty kredytu można złożyć w formie elektronicznej lub wysłać listem na adres: Credit Agricole Bank Polska S.A., ul. Legnicka 51-53, 54-203 Wrocław z dopiskiem na kopercie "Restrukturyzacja".

Odpowiedź na złożony wniosek zostanie przesłana listownie na adres korespondencyjny lub adres e-mail podany w treści wniosku, ewentualnie bank skontaktuje się z wnioskodawcą telefonicznie.

Za przeprowadzenie zmiany w umowie nie będzie pobierana żadna dodatkowa opłata.

prca