Kobieta, zdrowie, uroda » Dziecko

CYBEX PRZEDSTAWI NOWE PRODUKTY NA TARGACH KIDS’ TIME

W dniach 26-28 lutego br. na targach KIDS’ TIME w Kielcach, CYBEX – lider wśród producentów fotelików samochodowych, wózków i nosidełek, zaprezentuje produkty z najnowszej kolekcji. Międzynarodowe targi KIDS’ TIME to jedno z największych wydarzeń dla przedstawicieli branży dziecięcej w Europie.

Produkty CYBEX łączą w sobie bezpieczeństwo, funkcjonalność oraz miejski design. Wysoka jakość wykonania wszystkich artykułów tej marki sprawia, że CYBEX cieszy się zasłużoną renomą. Podczas targów KIDS’ TIME producent zaprezentuje bogatą ofertę fotelików samochodowych, wózków oraz nosidełek. Na stoisku, które będzie znajdowało się w hali G, w punkcie G37, będą prezentowane modele z kolekcji na 2015 rok.

Jedną z eksponowanych serii będzie linia PLATINUM. Produkty te charakteryzują się nowoczesnym wzornictwem będącym połączeniem funkcjonalności i stylu, posiadają również najnowsze rozwiązania w zakresie bezpieczeństwa.” – powiedział Paweł Palmowski, Country Manager w firmie Cybex.

W tej linii znajdują się cztery foteliki samochodowe oraz wielofunkcyjny wózek.

Fotelik Cloud Q (Gr.0+, 0-13kg) przeznaczony jest dla niemowląt i dzieci do około 18 miesiąca życia. Charakteryzuje się m.in. jedenastostopniową regulacją zagłówka ze zintegrowanymi pasami i możliwością otrzymania ergonomicznej, niemal płaskiej pozycji poza autem.

Model Aton Q (Gr.0+, 0-13kg), który również jest przystosowany dla dzieci do 18 miesiąca życia, otrzymał bardzo wysoką ocenę w teście przeprowadzonym przez niezależną, niemiecką organizację konsumencką - Stiftung Warentest. Posiada teleskopowe osłony boczne - Linear Side-impact Protection, które w połączeniu z absorbującą energię skorupą fotelika pochłaniają siły powstałe przy bocznym uderzeniu.

Model Sirona (Gr.0+/1, 0-18kg), przeznaczony dla dzieci do około 4 lat, jest montowany tyłem do kierunku jazdy. W sytuacji czołowego zderzenia z innym samochodem zmniejsza ryzyko odniesienia obrażeń o 80 proc. w porównaniu do tradycyjnego fotelika. Ostatni z modeli, Solution Q2-fix (Gr.2/3, 15-36kg) jest odpowiedni dla dzieci od 3 do 12 lat. Posiada opatentowany system ochrony głowy - rozkładany zagłówek w optymalny sposób zapobiega opadaniu głowy dziecka do przodu podczas snu. Ponadto w zastosowano w nim zintegrowaną regulację wysokości i szerokości, aby elastycznie i optymalnie dopasować siedzisko do rozmiarów dziecka. Fotelik rozszerza się o 8 cm i podwyższa o 20 cm.

Wielofunkcyjny miejski wózek PRIAM, który również należy do linii PLATINUM, przeznaczony jest dla dzieci w wieku do 4 lat. PRIAM, charakteryzuje się indywidualną mobilnością i może być używany na trzy sposoby: jako wózek z gondolą, fotelik samochodowy oraz luksusowa spacerówka. Jedną z nowatorskich funkcji tego modelu jest możliwość zastosowania zimą nart zamiast przednich kółek, dzięki czemu wózek porusza się podobnie do śnieżnego skutera.

Oprócz produktów z linii CYBEX PLATINUM, na targach pojawią się również foteliki, wózki i nosidełka z serii GOLD. Eksperci marki, którzy będą do dyspozycji odwiedzających, chętnie opowiedzą, jak dobierać akcesoria dla dzieci, aby były bezpieczne i funkcjonalne.

Produkty CYBEX przeznaczone są dla niemowląt i dzieci w wieku do 12 lat.

Międzynarodowe Targi Zabawek i Artykułów dla Matki i Dziecka KIDS’ TIME to coroczna, branżowa wystawa, podczas której prezentowane są produkty dla dzieci. Do Kielc przyjeżdżają najpopularniejsi wystawcy z całej Europy. W ubiegłym roku, podczas piątej edycji, na targach pojawiło się prawie 220 wystawców oraz niemal 3200 odwiedzających. Organizatorzy wydarzenia skupiają się nie tylko na umożliwieniu firmom zaprezentowania swoich produktów, ale dużą wagę przywiązują również do aspektu edukacyjnego. Podczas targów organizowane są wykłady i szkolenia, które prowadzą doświadczeni eksperci z branży dziecięcej. Co roku podczas targów KIDS’ TIME przyznawane są medale i wyróżnienia dla najlepszych produktów z poszczególnych kategorii oraz za aranżację stoiska.

O CYBEX

Niemiecka firma CYBEX to producent produktów dla dzieci i niemowląt. Cechami wspólnymi oferowanych produktów są bezpieczeństwo i funkcjonalność, ale zawsze połączone z najwyższą jakością i modnymi wzorami. Chcemy osiągnąć to co wydaje się nieosiągalne.

Dajemy temu wyraz m.in. w naszej przewodniej zasadzie innowacyjności CYBEX S.D.F, łączącej najwyższy poziom bezpieczeństwa, jakości, wygody i pomysłowości  z niepowtarzalnym stylem i elegancją.

Aby uzyskać więcej informacji prosimy odwiedzić www.cybex-online.com

DODATKOWYCH INFORMACJI UDZIELAJĄ:

Agnieszka Nowakowska