Gospodarka » Żywność
Czas na karanawałowe party!
Zobacz więcej zdjęć » |
Przepis HELIO #1 SUSZONE ŚLIWKI W BOCZKU
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Składniki: 1 opakowanie Śliwek suszonych HELIO Natura, plastry boczku
Przygotowanie: każdą śliwkę owiń cienkim plastrem boczku, przebij wykałaczką każdą taką porcję i ułóż na blasze. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni na ok. 10 minut.
Przepis HELIO #2 SELER NACIOWY
Z ORZECHAMI WŁOSKIMI I RODZYNKAMI
Składniki: gałązki selera naciowego, 100 g sera pleśniowego, 2 łyżki ricotty, garść Orzechów włoskich HELIO, garść Rodzynek sułtańskich HELIO Natura
Przygotowanie: seler naciowy myjemy, obieramy z włókien od strony zewnętrznej i kroimy na kawałki. W blenderze miksujemy orzechy włoskie, ser pleśniowy i ricottę, następnie powstałą pastę mieszamy z rodzynkami i nakładamy na przygotowane wcześniej kawałki pokrojonego selera.
Przepis HELIO #3 TARTINKI Z PASTĄ Z PESTEK DYNI
Składniki: chleb żytni, 1 opakowanie Pestek dyni HELIO, 1 opakowanie Pomidorów suszonych HELIO, 1 ząbek czosnku, odrobina oliwy z oliwek oraz soku z cytryny, 1 łyżka sosu sojowego;
Przygotowanie: pestki dyni namocz na kilka minut, następnie odcedź wodę. W blenderze zmiksuj na gładką masę- pomidory suszone, oliwę z oliwek, sok z cytryny, czosnek oraz pestki dyni. Tak powstałą pastę nakładamy łyżeczką na pokrojony na małe kwadraciki chlebek. Na koniec możesz dodatkowo udekorować tartinki pestkami dyni.
Nadesłał:
Agnieszka EFEKTPR
|
Komentarze (0)