Zdrowie » Ciało
Czas na kreatywne pikle! – Część 1…
Zobacz więcej zdjęć » |
Latem targi i stragany wypełnione są kolorowymi i smacznymi skarbami natury, a świeże warzywa kuszą nas na każdym kroku. Co roku o tej porze warto pokusić się o przygotowanie słoików z przetworami. Zamarynowane warzywa zachowują swoje właściwości zdrowotne, a otworzone podczas długich jesienno-zimowych dni, są kulinarnym wspomnieniem lata i niezawodnie urozmaicają zimowe menu. Ambasador marki Appetita – Adam Chrząstowski, proponuje przygotowanie młodych buraczków w wytrawnej, zaskakującej i bardzo aromatycznej odsłonie.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Przepis Adama Chrząstowskiego na młode buraczki w czerwonym winie
Młode buraczki w czerwonym winie
ü 3kg młodych buraczków z nacią (ok 5cm)
ü 1 łyżeczka Goździków Appetita
ü 1.5 łyżeczki Cynamonu mielonego Appetita Domowe Sekrety
ü 1 łyżka Soli peklowej Appetita
ü 1 łyżeczka Imbiru mielonego Appetita
ü 3 szklanki cukru
ü 2 szklanki czerwonego wina
ü 3 szklanki octu jabłkowego
Przygotowanie:
Buraczki ugotuj w osolonej wodzie i obierz. Pozostałe składniki zagotuj. Przełóż buraczków do słoików i zalej je gorącą marynatą. Zakręć szczelnie i odstaw do zawekowania.
Smacznego!
Goździki Appetita, 8 g, cena: ok. 1,40 zł
Imbir mielony, Appetita, 15 g, cena: ok. 1,40 zł
Cynamon mielony, Appetita Domowe Sekrety, 20 g, cena: ok. 1,40 zł
Sól peklowa, Appetita, 50 g, cena: ok. 1,40 zł
Komentarze (0)