Kultura, sztuka » Kultura

Czas świątecznych zakupów

Wizyta świętego Mikołaja, świąteczna kolejka, warsztaty tworzenia wyjątkowych kartek i „pogotowie prezentowe” to najważniejsze z atrakcji, jakie będą czekały na odwiedzających Poznań City Center od 5 do 23 grudnia.

. Czas przedświątecznych zakupów umili także wyjątkowa dekoracja, nastrojowa muzyka oraz kolorowe stoiska na których wszyscy klienci będą mogli znaleźć gwiazdkowe prezenty.

„Pogotowie prezentowe” może szczególnie pomóc mężczyznom, którzy podczas badania przeprowadzonego na zlecenie firmy ECE przez Instytut Badania Opinii Publicznej Forsa w 50% zdeklarowali, że brakuje im pomysłów na świąteczne upominki. Podobnie wypowiadali się ankietowani w wieku 18-29, mający problem z decyzją dot. tego, co kupić najbliższym pod choinkę. Dlatego też, w ostatnich kilku tygodniach grupa ekspertów z „Pogotowia prezentowego” szukała pomysłów na prezenty. Na listach doradców znalazły się różnorodne upominki dla mężczyzn i kobiet, dziadków i babć, przyjaciół, a także dla najmłodszych. Dzięki nim każdy chętny będzie mógł bezpłatnie skorzystać z pomocy w wyborze świątecznych upominków. Wystarczy udać się do specjalnie przygotowanych stoisk i w kilka chwil dowiedzieć się jakie prezenty mogą przypaść do gustu naszym najbliższym.

Obecnie klienci oczekują bardziej kompleksowego doradztwa oraz pomocy w korzystaniu z bogatej oferty naszych centrów. Jest to szczególne zadanie dla handlu detalicznego, które chcemy realizować nie tylko poprzez szczegółowe analizy, ale także poprzez innowacyjne rozwiązania, które oferujemy klientom - dodaje Alexander Otto, Dyrektor Generalny firmy ECE.

Świąteczne upominki, według 58% badanych kobiet, powinny być także estetycznie zapakowane, dzięki czemu prezent nabiera szczególnego uroku. Oprócz odpowiedniego wyboru prezentu i opakowania liczy się również czas spędzony na zakupach. Według 24% ankietowanych cały proces zakupowy nie powinien trwać długo, ponieważ w tym okresie mają zbyt mało czasu.

„Pogotowie prezentowe” to akcja, która będzie realizowana w Poznań City Center. Wszyscy klienci Centrum będą mogli spotkać doradców prezentowych od poniedziałku do czwartku w godzinach 15.00-19.00, a od piątku do niedzieli w godzinach 10.00-18.00 na poziomie 0  obok Info Punktu.

Ogromnie cieszę się, że w naszym Centrum prawie przez cały miesiąc nasi klienci będą mogli bezpłatnie skorzystać z pomocy świątecznych doradców, a także osób które zapakują ich idealne prezenty dla najbliższych. Poprzez realizowanie tak innowacyjnych projektów nasze centrum ciągle się rozwija i odpowiada na potrzeby naszych gości -dodaje Norbert Fijałkowski, Dyrektor Poznań City Center.

Początek grudnia w Poznań City Center to również czas dedykowany najmłodszym. Od 5.12 czekać na nich będzie świąteczna kolejka, która zabierze ich w podróż do magicznego zimowego świata. Codziennie w godzinach 15.00-19.00 oraz w weekendy od 12.00-19.00 mali podróżnicy będą mogli wyjątkowo spędzić czas. Szczególną atrakcją dedykowaną maluchom będzie wizyta świętego Mikołaja. Już 6 grudnia o 12.00
i 15.00, przez dwie godziny, każdy chętny będzie mógł zrobić sobie pamiątkowe zdjęcie ze świętym oraz otrzymać słodki upominek. Dodatkowo rodzice mogą przynieść prezent dla swojego dziecka, który wręczy Święty Mikołaj. Ponadto w weekendy (6-7.12, 13-14.12) najmłodsi będą mogli samodzielnie przygotować świąteczne kartki. Tak stworzone rękodzieła będzie można bezpłatnie wysłać do najbliższych, a tym samym sprawić im niesamowitą świąteczną niespodziankę.

Szczegółowe informacje dot. harmonogramu można znaleźć na stronie www.poznancitycenter.pl

PRinspiration