Motoryzacja » Samochody

Czterokrotny Mistrz Świata Yvan Muller dołączył do zespołu Volvo Cyan Racing

Czterokrotny Mistrz Świata Yvan Muller dołączył do zespołu Volvo Cyan Racing. Zajmie się rozwojem samochodu wyścigowego i doradztwem w zespole Cyan Racing dla programu uczestnictwa w Mistrzostwach Świata Samochodów Turystycznych WTCC.

Znany francuz dołączył do zespołu 1 stycznia 2017 roku i był obecny na wszystkich testach wyścigowego Volvo S60 Polestar TC1. Współpracował z kierowcami Thedem Björkiem, Néstorem Girolami and Nickim Catsburgiem. Był także mocno zaangażowany w poznanie organizacji zespołu.

Jestem bardzo zadowolony mogąc współpracować z tak utytułowanym zawodnikiem. Nie ma na świecie drugiego tak doświadczonego kierowcy. Już widzimy postępy jakich dokonaliśmy a nasza współpraca w zasadzie dopiero się zaczęła. Yvan nie będzie kierowcą w naszym zespole, będzie się skupiał na testach i rozwoju naszego samochodu –
powiedział Christian Dhal CEO zespołu Cyan Racing.

Współpraca z Cyan Racing to dla mnie powód do radości. Zespół w ubiegłym sezonie zrobił silny postęp, a był to ich pierwszy sezon. Podczas zimowych testów poprawiliśmy i ulepszyliśmy samochód. Dalsza współpraca przyniesie jeszcze lepsze wyniki i rozwój zespołu – powiedział Yvan Muller.

JK PR