Firma » Biznes

Cztery nowe umowy w Batory Office Building II

Yamaha Motor Europe N.V. – Oddział w Polsce, wydawnictwo PMPG Polskie Media SA i Saginomiya Europe Sp. z o.o. przedłużyły umowy najmu powierzchni biurowej w Batory Office Building II.

Budynek położony przy Alejach Jerozolimskich - jednej z najważniejszych arterii komunikacyjnych w Warszawie - został wybrany również przez działającą w branży logistycznej niemiecką firmę BGM Express Logistik. Podpisane umowy dotyczą najmu o łącznej powierzchni niemal 2 000 mkw. GLA.

Umowy najmu powierzchni biurowej w Batory Office Building II przedłużyły trzy duże firmy:

• Yamaha Motor Europe N.V. - Oddział w Polsce (322 mkw. GLA), działająca prężnie między innymi na światowym rynku motoryzacyjnym,
  • PMPG Polskie Media SA (1 209 mkw.), w której portfolio znajdują się takie tytuły jak „Wprost" czy „Do Rzeczy",
  • Saginomiya Europe Sp. z o.o. (264 mkw. GLA), dostarczająca innowacyjne rozwiązania między innymi dla branży chłodniczej, klimatyzacyjnej i motoryzacyjnej.

Niemiecka spółka BGM Express Logistik wybrała Batory Office Building II na siedzibę swojego pierwszego oddziału w Warszawie. Firma specjalizuje się m.in. w niestandardowych rozwiązaniach logistycznych, transporcie ekspresowym czy usługach kurierskich. Oprócz szeregu udogodnień dla pracowników, szczególne znaczenie dla działalności tej spółki ma lokalizacja biura.

- Batory Office Building II to obiekt biurowy który jest doceniany zarówno przez dotychczasowych, jak i przez nowych najemców. Znajdujące się w nim firmy zwracają szczególną uwagę na strategiczną lokalizację oraz efektywną, dobrze zaprojektowaną przestrzeń i oryginalny design - mówi Ilona Koski-Lammi, Sales Department Deputy Director w Liebrecht & wooD.

Batory Office Building II położony jest przy jednej z najważniejszych arterii komunikacyjnych Warszawy - Alejach Jerozolimskich, w lokalizacji o ugruntowanej pozycji na stołecznym rynku nieruchomości. Do jego atutów należy bezpośrednie sąsiedztwo dwóch dużych węzłów drogowych: Salomea (1 minuta jazdy samochodem) i Opacz (5 minut), które pozwalają na sprawną komunikację ze Śródmieściem (10 minut) i Południową Obwodnicą Warszawy, łączącą autostradę A2 i drogi ekspresowe: S7 i S8. Dodatkowo, Międzynarodowy Port Lotniczy im. F. Chopina od biurowca dzieli zaledwie 15 minut drogi. Do dyspozycji najemców jest również 150 podziemnych i 115 naziemnych miejsc parkingowych.

W najbliższej okolicy inwestycji znajdują się stacja kolejki miejskiej WKD Raków oraz liczne przystanki autobusowe, do których można dojechać bezpłatnym shuttle busem. Do Batory Office Building II można dostać się również rowerem dzięki rozbudowanej sieci ścieżek rowerowych w okolicy.

Sam Batory Office Building II to nowoczesny, sześciokondygnacyjny budynek biurowy, którego unikatowa architektura inspirowana jest polskim transatlantykiem MS Batory. Oferuje on łącznie ponad 7 800 mkw. GLA. Budynek należy do spółki Liebrecht & wooD i wraz z Batory Office Building I tworzy kompleks Batory Office Buildings.

***

Grupa Liebrecht & wooD od ponad 30 lat prowadzi działalność w sektorze nieruchomości komercyjnych w Europie Środkowo-Wschodniej, gdzie zrealizowała różnorodne inwestycje o łącznej wartości ponad 1 mld EUR. Firma specjalizuje się w tworzeniu nowatorskich projektów wielofunkcyjnych, biurowych, handlowych i magazynowych. Podczas wielu lat działalności Liebrecht & wooD zrealizował blisko 50 inwestycji, podpisał ponad 1000 umów najmu, a projekty firmy otrzymały wiele prestiżowych nagród i wyróżnień. Liebrecht & wooD jest pionierem na rynku nieruchomości komercyjnych w regionie CEE, z sukcesami kreującym wyjątkowe i nieoczywiste miejsca, które stanowią doskonałą przestrzeń do rozwoju biznesu, talentów oraz lokalnej społeczności. Wśród projektów wchodzących w skład polskiego portfolio firmy znajdują się m.in.: Centrum Praskie Koneser, Drucianka Campus, Moxy Warsaw Praga Hotel, Monopol czy Flanders Business Park. Więcej informacji o Liebrecht & wooD dostępnych jest na stronie liebrecht-wood.com

p.artymowski@cecpolska.pl