Firma » Reklama

Czytelność a zrozumienie

Nie zawsze wszystko wydaje się nam tylko czarne lub tylko białe. Okazuje się, że czasami warto pokazać jakąś rzecz na białym, jest bardziej czytelna i lepiej widoczna.

Oczywiście możemy ten przekaz czytać dosłownie i symbolicznie, ale chciałabym dzisiaj Wam pokazać, jak duże znaczenie może mieć światło i biel.

Druk białym, to sposób drukowania uv. Jest to sposób wykorzystania światła do utwardzania kolorów. Można dzięki temu uzyskać wysoka jakość druku oraz drukować na materiałach twardych bez wykorzystania materiałów pośrednich, takich jak na przykład folie samoprzylepne. Drukowanie uv to nowoczesna technologia umożliwiająca uzyskanie wysokiej jakości wydruku.

Dzięki zastosowaniu tej technologi jesteśmy w stanie drukować już nie tylko na wygładzonych i wypolerowanych powierzchniach, ale również na materiałach z fakturą lub powierzchnią o strukturze chropowatej, na przykład: drewno, sztuczne skóry, tapety, materiały wykładzinowe i wiele innych. Nie musimy już ograniczać się tylko do takich materiałów jak płyta pcv, papier, szkło itp.

Zastosowanie tej technologii umożliwia nam właśnie druk białym, dzięki czemu dany drukowany wzór czy napis jest dokładniej widoczny, bez przebicia koloru jakie ma tło, ale umożliwia to także po prostu zastosowanie białego poddruku na przykład na szkle. Oczywiście zaletą tej technologii jest szybkość schnięcia farby, czyli zaoszczędza to nam czas oczekiwania na wykonanie projektu.

Jak widać można z łatwością pokazać coś wyraźniej przez zastosowanie nowoczesnej technologii drukowania Uv, ze szczególnym uwzględnieniem druku na białym, co daje jeszcze lepszą jakość danego projektu. Oczywiście sam pomysł może być Państwa, wykonanie natomiast należy do nowoczesności, technologii, która daje ogromne możliwości i zawsze tworzy coś oryginalnego.

l.nowak1815