Społeczeństwo » Społeczeństwo

Darmowe porady prawne

W styczniu 2016 roku stworzono dostęp do nieodpłatnej pomocy prawnej. Jeśli zatem poszukujesz profesjonalnej porady specjalisty z różnych dziedzin prawa, możesz liczyć na doradztwo i pomoc udzielane przez podmioty na terenie całego kraju.

W Polsce łącznie utworzono 1500 punków udzielających darmowej pomocy prawnej przez pięć dni w tygodniu. Jeśli zatem chcesz skorzystać z usług kancelarii prawnej, wystarczy poszukać adwokata w swojej miejscowości. Nawet jeśli mieszkasz w małym mieście, nie musisz obawiać się o utrudniony dostęp do adwokata. W każdym powiecie istnieją co najmniej dwa punkty, w których można zaczerpnąć specjalistycznej porady. Również mieszkańcy Jarosławia i okolic mogą zwrócić się ze swoim problemem do profesjonalistów. Adwokaci w Jarosławiu są do dyspozycji tych, którzy nie posiadają pełnej wiedzy z zakresu prawa i chcieliby ze swoim problemem zwrócić się do adwokata.

Zakres darmowej pomocy prawnej

Zawiłe kwestie prawne są często niemożliwe do rozwikłania dla osób, które nie posiadają wykształcenia prawniczego oraz specjalistycznej wiedzy z tego zakresu. Adwokat posiada gruntowną wiedzę merytoryczną oraz bogate doświadczenie, dzięki czemu pomoże rozwiązać problematyczne dla klienta kwestie nie pobierając z tego tytułu żadnych opłat. Darmowe porady prawne, które świadczy kancelaria adwokacka Jarosław obejmują kompleksowe doradztwo w takich dziedzinach jak: prawo rodzinne, spadkowe, karne, pracy, konsumenckie i inne. Jeśli zatem trapi cię problem natury prawnej i obawiasz się, że wizyta w kancelarii adwokackiej będzie wiązała się z wysokimi kosztami, zorientuj się gdzie w Jarosławiu otrzymasz darmową pomoc prawną. Fachowa i rzetelna porada profesjonalisty pomoże skutecznie uporać Ci się z problemem, który do tej pory wydawał Ci się kwestią nie do rozwikłania. Prawnik szczegółowo zapozna się z problemem, udzieli informacji to tym jakie uprawnienia i obowiązki przysługują osobie ubiegającej się o pomoc oraz wskaże możliwości dotyczące rozwiązania przedstawionego problemu prawnego.

Kto może skorzystać?

Z darmowej  porady prawnej mogą skorzystać osoby niezamożne, którym w roku poprzedzającym zostało przyznane świadczenie z pomocy społecznej. Ponadto na darmową pomoc mogą liczyć osoby poniżej 26. roku życia oraz osoby starsze, które ukończyły 65 lat, posiadacze Karty Dużej Rodziny, kombatanci, weterani oraz osoby borykające się ze skutkami katastrof i klęsk żywiołowych. Bezpłatne porady prawne udzielane są przez adwokatów, radców prawnych, doradców podatkowych, jak również przez pozostałych absolwentów prawa, pod warunkiem, że posiadają co najmniej trzyletnie doświadczenie.

Bezpłatna pomoc prawna to doskonałe rozwiązanie, które ułatwia obywatelom dostęp do prawnika. Pomoc adresowana jest dla osób, które z powodów finansowych nie mogły do tej pory pozwolić sobie na zasięgnięcie profesjonalnej porady prawnej. Dzięki uchwaleniu ustawy o nieodpłatnej pomocy prawnej oraz edukacji prawnej, każdy może zwrócić się ze swoim problemem do kancelarii gdzie profesjonalni adwokaci Jarosław, wyróżniający się odpowiednią wiedzą i doświadczeniem zawodowym, udzielą bezpłatnej, fachowej pomocy w rozwiązaniu problemów natury prawnej.

Malwinau