Motoryzacja » Transport

Darmowe webinarium Kuehne + Nagel – Pociąg z Chin

Pociąg z Chin: Nowe rozwiązania kolejowe 2020 to temat bezpłatnego webinarium organizowanego przez firmę Kuehne + Nagel.

Rok 2019 był czasem uruchamiania i testowania nowych połączeń pomiędzy Chinami i Polską. Szczególny nacisk położony został na doskonalenie jakości, powtarzalności oraz czasu tranzytu. Był to również rok bicia kolejnych rekordów ilości pociągów wyprawionych Nowym Jedwabnym Szlakiem. Cytując chińską agencją China Railway Container Transport Corp., Ltd., w okresie styczeń-październik 2019 wyprawiono 6700 składów. Dla porównania, w całym 2018 roku było ich 6300. Wolumen napędza między innymi dynamiczny wzrost rynku e-commerce, a także wzrost cen w transporcie morskim.

Aby przybliżyć Państwu aktualnie dostępne rozwiązania, Kuehne + Nagel zaprasza wszystkich zainteresowanych na darmowe webinarium Pociąg z Chin.

Joanna Tałan odpowiedzialna za rozwój biznesu kolejowego w firmie Kuehne + Nagel mówi: „Rok 2019 dobitnie pokazał, że transport kolejowy przestaje być nowinką i rozwiązaniem zastępczym dla frachtu morskiego i lotniczego - a zyskuje miano równoprawnego rozwiązania o ugruntowanej pozycji rynkowej".

Dodatkowo, podczas webinarium Joanna Tałan, oprócz przedstawienia dostępnych na rynku rozwiązań, przybliży uczestnikom wpływ chińskich świąt na dostępność i ceny frachtu kolejowego.

Webinarium odbędzie się 29 stycznia o godzinie 13.00. Każdy zarejestrowany użytkownik otrzyma nagranie sesji live kilka godzin po jej zakończeniu. Na webinarium można zapisać się pisząc wiadomość e-mail na adres marketing.pl@kuehne-nagel.com.

Kuehne + Nagel