Gospodarka » Przemysł

Dentons doradcą Ministerstwa Inwestycji i Rozwoju w największym projekcie PPP w Polsce

Oferta konsorcjum, którego liderem jest Dentons, została wybrana za najkorzystniejszą w przetargu na przygotowanie i realizację projektu partnerstwa publiczno-prywatnego obejmującego wybór partnera prywatnego dla realizacji projektu dotyczącego zagospodarowania błoni Stadionu Narodowego w Warszawie.

Koncepcja zagospodarowania błoni Stadionu Narodowego wstępnie przewiduje m.in. powstanie parku oraz ogólnodostępnych deptaków, budowę wielofunkcyjnej hali widowiskowo-sportowej dla 20 000 widzów oraz centrum kongresowego dla 8000 osób, a także hotelu i biurowców. Szacowana wartość projektu wynosi ponad miliard złotych.

Pracami zespołu Dentons w ramach projektu będzie kierować Tomasz Korczyński, który współkieruje praktyką PPP w Dentons.

Dentons

Zamów opracowanie informacji prasowej

Array ( [p_srv_id] => 3 [p_usr_id] => 116100 [p_type] => ARTICLE [p_accepted] => YES [p_status] => ENABLED [p_pkg_nr] => 1 [p_pkg_items] => 4 [p_ctg_ids] => )