Firma » System prawny

Dentons otwiera biuro w Gruzji

Dentons, największa na świecie firma prawnicza, wchodzi na rynek gruziński, otwierając biuro w Tbilisi. Tym samym Dentons wzmacnia pozycję lidera na rynkach Europy Środkowo-Wschodniej i Wspólnoty Niepodległych Państw.

Otwarcie nowego biura w Tbilisi przyczyni się do dalszego umacniania pozycji Dentons jako wiodącej kancelarii prawnej w Europie Środkowo-Wschodniej, krajach Wspólnoty Niepodległych Państw oraz Azji Środkowej. Z naszym ponad 25-letnim doświadczeniem, jesteśmy jedną z pierwszych międzynarodowych firm obecnych w tym regionie, zaangażowanych w wiele z najważniejszych transakcji i spraw sądowych, które miały miejsce na tych wschodzących rynkach” - powiedział Tomasz Dąbrowski, Partner Zarządzający Dentons w Europie

Odpowiadając na potrzeby klientów, Dentons jest obecnie jedyną policentryczną, globalną firmą prawniczą oferującą obsługę prawną w Gruzji, Kazachstanie, Azerbejdżanie, Rosji, Turcji i na Ukrainie” - powiedział Elliott Portnoy, Globalny Partner Zarządzający Dentons.

Cieszący się uznaniem klientów zespół 11 prawników, w tym dwóch partnerów, który dołącza do Dentons z DLA Piper, oferuje doradztwo prawne w zakresie postępowań sądowych, prawa spółek, bankowości i finansów, prawa własności intelektualnej, energetyki, prawa publicznego oraz projektów infrastrukturalnych i PPP.

Cieszymy się, że dołączają do nas wybitni prawnicy, rekomendowani na rynku gruzińskim przez międzynarodowe informatory prawnicze Chambers and Partners oraz Legal 500” - powiedział Evan Lazar, Przewodniczący Rady Dentons w Europie.

Partnerem Zarządzającym biurem Dentons w Tbilisi jest Otar Kipshidze, kierujący praktyką postępowań sądowych, który posiada wieloletnie doświadczenie w dziedzinach prawa energetycznego, bankowości i finansów oraz prawa spółek. Partner Avto Svanidze, doradzający klientom w wielu z największych transakcji na rynku gruzińskim w zakresie fuzji i przejęć, prawa nieruchomości, finansowań, restrukturyzacji oraz projektów infrastrukturalnych, pokieruje zespołem prawa spółek. Wspólnie z nimi klientom będzie doradzał także Ted Jonas, Senior Counsel specjalizujący się w doradztwie przy projektach międzynarodowych, w tym energetycznych i infrastrukturalnych, a także w zakresie prawa publicznego i postępowań sądowych. Ted Jonas posiada uprawnienia do wykonywania zawodu w Gruzji i Stanach Zjednoczonych.

Dzięki dołączeniu do Dentons, największej firmy prawniczej na świecie, o silnej pozycji w krajach sąsiadujących z Gruzją – Turcji, Azerbejdżanie, Rosji, Kazachstanie i na Ukrainie, będziemy mogli zagwarantować naszym klientom najwyższej jakości doradztwo prawne zarówno w Gruzji, jak i na całym świecie” - powiedział Otar Kipshidze, Partner Zarządzający Dentons w Tbilisi.

Otwarcie biura w Tbilisi to kolejny krok w realizacji naszej strategii rozwoju w Europie. Podczas Gali Chambers Europe Awards 2017 zdobyliśmy nagrodę „Firmy Prawniczej Roku w Europie”, co pokazuje, że klienci doceniają jakość usług świadczonych przez nas w tym regionie” - powiedział Joe Andrew, Globalny Przewodniczący Dentons.

Wraz z otwarciem biura w Tbilisi Dentons oferuje dostęp do ponad 7800 prawników w 150 biurach w ponad 60 krajach.

***

O kancelarii Dentons

Dentons jest największą na świecie firmą prawniczą, oferującą najwyższej jakości doradztwo prawne i biznesowe. Za innowacyjne osiągnięcia w zakresie świadczenia usług prawnych, w tym m.in. stworzenie Nextlaw Labs oraz Nextlaw Global Referral Network, Dentons jest regularnie rekomendowany przez wiodące informatory biznesowe i prawnicze i zajmuje pozycję lidera w zestawieniu „Indeks Elitarnych Globalnych Firm Acritas”. Jest także zdobywcą nagrody BTI Client Service 30 Award. Dzięki policentrycznemu podejściu oraz zapewnianiu klientom dostępu do najbardziej utalentowanych prawników na całym świecie, Dentons rzuca wyzwanie istniejącym standardom obsługi prawnej w społecznościach, w których funkcjonuje. www.dentons.com

***