Zdrowie » Ciało
Deser z Inką Magne i nasionami chia
![]() |
| Zobacz więcej zdjęć » |
Składniki:
· 2 łyżeczki Inka Magne
· 200 ml mleka migdałowego
· 4 łyżki stołowe nasion chia
· szczypta cynamonu
· kawałek imbiru (1 cm)
· 3 łyżki miodu
· konfitura z malinami
· maliny
Przygotowanie:
W garnuszku podgrzewamy mleko migdałowe. Dodajemy nasiona chia, szczyptę cynamonu, Inkę Magne i kawałek imbiru. Całość podgrzewamy 2-3 minuty. Na koniec dodajemy miód. Odstawiamy aż nasiona spęcznieją, wyjmujemy imbir. Kiedy deser wystygnie, przelewamy go do szklanki z wcześniej przygotowaną konfiturą malinową. Dekorujemy malinami. Deser może być też schłodzony.
Nadesłał:
info@synertime.pl
|

Dlaczego wszyscy będziemy chcieli jeździć elektrykami? Ekspert o przyszłości rynku motoryzacyjnego
SOFTSWISS podsumowuje 2025 rok: wspieranie innowacji, rozwój talentów i polskiej społeczności IT
Codzienne espresso „na mieście” to nawet 4,5 tys. zł rocznie – pokazuje nowy kalkulator kosztów kawy
Komentarze (0)